Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Biljna ulja za skidanje šminke i negu lica

23 Decembar 2015
Biljna ulja  za skidanje šminke i negu lica

Ukoliko želimo čisto i negovano lice bez bubuljica, onda bi obavezan deo našeg večernjeg rituala pred spavanje trebalo da bude i čišćenje lica, jer ostaci šminke koju smo nosile ceo dan su jedan od najvećih neprijatelja blistavog tena. To takođe može prouzrokovati i upale kao i to da koža brže ostari. Česta upotreba tonika i losiona za skidanje šminke može vremenom da isuši lice, i da ono deluje starije nego što zaista jeste. Dolazi Nova godina, menjamo neke stare loše navike, spremamo se za doček, a čišćenje lica je obavezan deo spremanja za ludu novogodišnju noć, i ako nam je lice lepo i čisto, osećaćemo i više samopouzdanja, a provod će biti još bolji. Agresivne tonike i losione možemo zameniti prirodnim uljima, koja smiruju kožu, daju joj vlažnosti, mekoću i čine da izgleda zdravo i negovano.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je jedno od najdelotovrnijih ulja za negu kože, preporučuje se osobama sa suvom kožom, jer joj daje vlažnost, elastičnost, gipkost i duboku hidriranost. Sadrži u sebi vitamin E, ima antibakterijsko dejstvo, pa je dobro za osobe koje su sklone dermatitisu ili raznim upalama kože. Izuzetno je dobro za čišćenje lica pred spavanje, jer hrani i obrve i trepavice, čini da rastu jače i zdravije, efikasno je u borbi protiv bora, akni i bubuljica.

Ricinusovo ulje

Ulje ricinusa preporučuje se ljudima sa masnijom kožom, jer je vrlo gusto i koncentrovano i potrebno je da ga u malim količinama stavljamo na kožu. Odlično je za skidanje šminke, naročito u kombinaciji sa maslinovim ili kokosovim uljem, hidrira i leči kožu, jer je odlično u borbi sa aknama i bubuljicama, ali ga u tu svrhu treba koristiti izuzetno štedljivo, jer preterano korišćenje može izazvati suprotan efekat. Smanjuje vidljivost bora, strija i ožiljaka kao i podočnjake.  Pospešuje rast trepavica i obrva.

Bademovo ulje

Žene izuzetno vole ulje badema, jer ga koža vrlo lako i brzo upija. Prija suvoj koži, brzo elminiše suvoću, crvenilo i alergijske reakcije. Sastojak je gotovo svih hidratantnih krema, jer je bogato vitaminima A, B, D i E. Dobro je za skidanje šminke, jer koža ostaje meka, glatka i dobija svoju vlažnost. Pomaže u borbi protiv ožiljaka i tamnih fleka i mrlja na koži jer posvetljuje kožu, sprečava nastanak bora, i zato ga je najbolje mazati noću, nežnim pokretima na mestima oko očiju, jer će ga koža preko noći najbolje upiti. Zbog toga što sadrži minerale i masne kiseline, izvrsno je za masažu lica, jer dubinski hrani kožu.

Nevenovo ulje

Neven se oduvek smatra biljkom koja rešave mnoge ženske problema. Nevenovo ulje smiruje ispucalu, iziritiranu i suvu kožu, jer je hidrira. Najbolje o efikasnosti i bezopasnosti nevenovog ulja govori i to što se koristi u lečenju osipa i iritacija koji se pojavljuju kod beba. Odlično je kod posekotina, ogrebotina i opekotina, jer automatski umiruje kožu, a u kombinaciji sa kantarionovim, eteričnim uljem lavande i pčelinjim voskom je najbolji lek za uklanjanje ožiljaka i mrlja nastalih zbog akni, bubuljica ili nekih kožnih oboljenja.

Jojobino ulje

Ulje jojobe se preporučuje osobama sa masnom ili kombinovanom kožom lica, jer smanjuje lučenje masnoće i otvara pore. Hidrira kožu, čini je mekom i baršunastom i lepom na dodir. Može se koristiti kao sredstvo za otklanjanje šminke, jer ne ostavlja umašćenu kožu nakon njegove upotrebe. Ne izaziva iritaciju kože, posebno očiju, jer je koža oko očiju izuzetno osetljiva i tanka. Pošto se Nova godina bliži, a vi želite da vašu baku, majku, ćerku, sestru, prijateljicu, devojku ili ženu obradujete nekim praktičnim poklonom, jojobino ili bilo koje navedeno ulje može biti predivan, a u isto vreme i koristan poklon.

 

Povezani tekstovi

Upotreba i prednosti lanenog semena

Lan se od davnina koristi u kulinarske svrhe širom sveta, pa i kod nas. Od nedavno je poznat i po...

15.12.2015.

Zašto treba jesti borovnicu

Osim što je borovnica jako ukusna pa veliki broj ljudi rado poseže za ovim, danas skupocenim voćem, borovnica je i...

19.01.2016.