Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Blagodeti prirode - ulje jojobe

11 Decembar 2014
Blagodeti  prirode - ulje jojobe

Ovo ulje koristi se u mnogim kremama i losionima za negu, pilinzima, generalno u velikom broju proizvoda za negu kože, kose, ali i samo, bez drugih sastojaka, kao ulje za negu.

 
Zahvajujući sastojcima kao što su vitamin E i B, jojobino ulje je jedno od najefikasnijih sredstava za hidrataciju kože, reguliše njenu ph vrednost, čini je mekom i podatnom, vraćajući zdrav izgled i sjaj.
 
Jojobino ulje, poseduje i antibakterijska dejstva, zbog čega je odlična i za negu problematične kože sklone aknama, eliminišući bakterije i klice. Takođe, reguliše i stvaranje sebuma, dovodeći ga na optimalan nivo, pa je idealan izbor i za masnu kožu, gde će ukloniti višak sebuma, ali je neće previše isušiti stvarajući kontraefekat, niti zapušiti pore.
 
Ulje jojobe je odlično i kod nege kose i temena, a njegova primena može biti veoma korisna i za negu usana, pa ukoliko su vam suve i ispucale, nanesite par kapi ulja pre spavanja. Isto tako, ovo ulje je odlično i kao sredstvo za skidanje šminke, naročito sa očiju, gde ćete pored toga što otklanjate šminku i nečistoće sa kože ujedno i negovati svoje trepavice, koje ce postati punije i zdravije.
 
Možete ga dodati i u preparate za negu kao što je mleko za negu tela, šampon ili regenerator za kosu, za dodatnu mekoću, odnosno sjaj, a za jači efekat i naneti direktno na kosu ili kožu.
 

Povezani tekstovi

Saveti za negu kože lica zimi

Sve ovo doprinosi da se koža isušuje, puca i generalno zahteva viši nivo zaštite i nege u odnosu na ostatak...

03.12.2014.

Ćaskanje o lepoti uz espresso kafu

šta su prirodna biljna ulja?   Neophodno je razumeti da ova ulja nisu isto što i eterična ulja. Ova druga skup su...

26.12.2014.