Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Cveće za miran san

17 Jul 2013
Cveće za miran san

Nesanica i stres su  dve bolesti 21.veka koje retko kojeg čoveka zaobiđu. Zaista je teško u današnjem vremenu ostati imun na ove “bolesti” i ne zaraziti se. Ipak postoje mali prirodni trikovi i biljke koje vam mogu pomoći da lakše izaćete na kraj sa insomnijom i stresom.

Majčina dušica- ovaj cvet je jedan od efikasnijih biljaka koja uspešno ublažava ili čak poptuno neutrališe sve simptome nesanice. Eterična ulja koja se nalaze u listu i cvetu odlična su za opuštanje naših mišića. Čaj od majčine dušice pravite tako što kašiku majčine dušice prelijete sa 2 dcl ključale vode, držite pokljopljeno i čekate da se prohladi. Zatim ga procedite i popijte. Ako vam smeta gorčina čaja uvek ga možete zasladiti kašičicom meda.
 
Lavanda- ova biljka se od davnina koristi kao lek protiv nesanice i lošeg varenja. Čaj od lavande odličan je u borbi protiv nesanice, nervoze i napetosti mišića. Jednostavno ga pripremite tako što ćete kašiku lavande preliti šoljom vrele vode, ostaviti desetak minuta i popiti ga obavezno pre spavanja. Trudite se da ne pijete više od dve šolje dnevno ovog čaja.
 
Jagorčevina- je planinska biljka koja uspešno leči mnoge naše boljke. Za nesanicu je idealan čaj od korena jagorčevine, Pravite ga tako što ćete kašičicu osušenog korena jagorčevine preliti da jednim decilitrom hladne vode i staviti da provri. Nakon deset minuta ga procedite i popijte. preporučuje se do 3 šolje dnevno ovog čaja u borbi protiv nesanice.
 
Ukoliko živite u urbanoj sredini gde nema mnogo prirodnog cveća, cvecara u vašem gradu je pravi izbor za nabavku ovih prirodnih lekova. Pitajte i cvećare za savet, jer su oni i više nego kompetentni za ovu oblast.
 

Povezani tekstovi

Još 5 načina da vam leto popravi raspoloženje

Prošlo je šest meseci od novogodišnjih odluka, i ako ste poput nas: one su izbledele do kraja godine. Sa zahtevnim...

08.07.2013.

Pripremljeno telo u 5 koraka

Zima bila, bila, bila i nekako konačno prošla :-) Vreme je da se posvetimo nezi tela i da je pripremimo...

18.07.2013.