Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako da se rešite bora oko očiju?

19 Januar 2018
Kako da se rešite bora oko očiju?

Bore su prvi vesnici da naša koža stari, a ponekad nam one oko očiju zadaju najviše problema. Naravno, one žene koje život gledaju sa vedrije strane, ovaj „problem“ nazivaju - smejalicama i ponose se. Ipak, istina je da one mogu da naruše naš izgled, da utiču na naš izraz lica, pa i da nas čine nesigurnima. Posebno ako se, zbog loših navika, jave ranije nego što to očekujemo. Rešenje, naravno, postoji!

Koje greške najčešće pravimo, a uzrokuju bore?

Na pojavu bora svakako utiče naše ponašanje tokom mlađih dana. Možemo reći i  - neodgovorno ponašanje. Verovatno nismo dovoljno ili dovoljno dobro negovale kožu, odnosno nismo koristile hidratantne kreme, dnevne, niti noćne,  izlagale smo se suncu bez naočara ili zaštitne kreme. Moguće da smo i ranije, ali i sada, zavisne od jake šminke i to svakodnevne. A posebno velika greška je ukoliko šminku ne skidamo pred spavanje! Vrlo je moguće da umesto blagih sredstava za čišćenje lica, koristimo ona agresivna. Još ukoliko smo pušači, problem je izraženiji. Naravno, sve ovo ne bi trebalo da radimo, odnosno da radimo sve suprotno i nećemo se boriti sa izraženim borama oko očiju!

Pravilna nega kože oko očiju

Kreme protiv bora, kao i antirid trebalo bi da postanu naša navika. Prirodni preparati, posebno na bazi arganovog ulja, su prvi na listi. Oni u sebi sadrže vitamin E, koji usporava proces starenja kože. Poželjna je i aloe vera, koja hidrira kožu i čini je elastičnom. Ulje jojobe, avokada ili koštica grožđa, vraća joj mladalački sjaj. Naravno, tu su i posebne kreme namenjene zreloj koži. One imaju širi uticaj i odlična su podrška kremama za predeo oko očiju. Postoje dnevne i noćne, a uloga im je da hidriraju kožu. Sprečavaju njeno isušivanje i čine je zategnutom.

Prirodni recepti za negu zrele kože

Ukoliko ste ljubitelj prirodnih maski i tonika, koje sami možete da napravite, odgovaraće vam ona od krastavca. Samo ga izrendajte, tako da dobijete sok, umočite vatu, nanesite na predeo oko očiju i nakon 15 minuta isperite. Takođe, možete da izgnječite avokado i da ga nanesete na problemtičan deo lica. Ukoliko pomešate smeđi šećer i mleko, dok se ne rastvori, dobićete odličnu piling masku, koju bi trebalo da koristite dva puta tokom nedelje. Pomešajte jednu bananu sa kašičicom maslinovog ulja, meda i jednom kapi eteričnog ulja lavande. Možete masku da nanesete i na celo lice, a kada prođe 20 minuta, isperite mlakom vodom, pa nanesite maslinovo ulje i tako prespavajte. 

Povezani tekstovi

Neprijatni telesni mirisi i kako protiv njih

Iako je neprijatan telesni i oralni miris vrlo učestao problem, izuzetno je intimna tema o kojoj ljudi izbegavaju da razgovaraju....

12.12.2017.

Zašto da odaberete kakao za negu kože?

Kada čujete reč „kakao“, sigurno odmah pomislite na slatkasti napitak i slatkasti miris. Kakao nije samo divnog ukusa, nego je...

09.02.2018.