Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako da se rešite podočnjaka?

22 Januar 2014
Kako da se rešite podočnjaka?


Ako je vaš seksi, mačkasti, prodoran pogled koji ste kao deo imidža nosili tokom predstojećih praznika, sada zamenio takozvani panda pogled, ne očajavajte. To je samo pokazatelj da ste se fantastično proveli za vreme praznika koji u ovom periodu neodrživo dugo traju. Budući da sve ima cenu tako i ludi provodi, partijanje i neprospavane noći novogodišnjeg dočeka, Božića, potom brojnih slava upisani su na podočnjacima koji se uz nekoliko trikova i prirodnom kozmetikom mogu ublažiti, ali i rešiti.
Mnoge dame iz očaja pribegavaju neograničenim količinama korektora ne bi li sakrile svedoke neurednog života, ali skrivanje problema nije isto što i rešenje. Tako, drage dame, korektor je najbolje baciti, a to bi mogla da bude korisna metafora i za druge segmente života ;)

Kreme protiv podocnjaka
 
Nažalost, tamne mrlje ispod očiju nisu samo odraz stila života. Stres, nedovoljan san, iscrpljenost, alkohol, cigarete samo dodatno pogoršavaju stanje u kojem se nalazite ali nisu i glavni uzroci.
Podočnjaci se prema izgledu dele u tri kategorije:

Tamne
Vrećaste (vrećice ispod očiju)
Udubljene

Bez obzira na to kako izgledaju, zajedničko im je činjenica da ih je teško otkloniti pogotovo ukoliko su intezivni. Hirurzi su ponudili rešenje, ali je zahvat izuzetno skup,  (pored toga što je oporavak bolan) niko ne garantuje da je efekat trajan. Skupa kozmetika takođe ne rešava u potpunosti problem, a budući da je tako, slobodno možemo reći da je po mnogima prirodna kozmetika najbolje rešenje.

 

Kako nastaju podočnjaci ?

Iako na podočnjake u mnogome utiče stil života, postoje mnoge drugi faktori koji intezivnije i upornije izazivaju njihovu pojavu. Podočnjaci se javljaju kao posledica loše ishrane, deo su nasleđa ali mogu ukazivati na anemiju ili probleme s jetrom ili bubrezima. Takođe se javljaju zbog  slabe cirkulacije, sporog metabolizma, zbog građe i obojenosti kože.  Do podočnjaka takođe dolazi i zbog zastojnih promena koje se javljaju zbog slabe cirkulacije i limfne drenaže. Krv se na tom mestu nakuplja i ne odlazi. Uzrokuju ih bolesti srca, genetike, oslabljen rad štitne žlezde, alergijske bolesti, starenje. Iako postoji mnogo razloga za tu pojavu ispod očiju, tako postoje i načini kojima se oni  mogu sprečiti ili ukloniti i to prirodnim metodama koje možete pronaći kod kuće.

 

Kako da uklonite podočnjake?



Preventiva je najbolje rešenje:
Pijte puno vode. Budući da je naveći razlog nastanka odočnjaka dehidratacija unosite dovoljno tečnosti (gazirana pića i sokovi nisu opcija)
 
Obezbedite sebi dovoljno sna

Unosite vitamine. Podočnjaci mogu da budu uzrok nedostatka vitamina B 12 s čim je povezana i anemija. Stručnjaci preporučuju i vitamin K i vitamin B6.
 
A ako se on i pored toga jave :

• Umesto da kupujete možete sami sebi da napravite kremu ukoliko pomešate pola kašičice kvasca u prahu i jednu kafenu kašičicu jogurta. To uz pomoć tufera nanesite na područje ispod oka i ostavite da se osuši, najbolje da prenoći.
• Jedan od najstarijih recepata jesu kolutovi krastavaca koji su pored činjenice da su toliko puta ekranizovani kroz filmove, zaista i delotvorni.
• Ohlađene kesice čaja od kamilice, imaju blagotvorno dejstvo ne samo da pomožu odstranjivanju podočnjaka već i opuštanju.
• Hladne obloge čine čuda. Par kockica leda stavite u krpu i držite na očima 15 minuta.
• Prirodnija i eterična ulja takođe imaju odlične efekte u kombinaciji sa masažom, pri čemu pored uklanjanja podočnjaka vraćate elastičnost koži i smanjujete pojavu sitnih bora.

Kako da se resim podocnjaka


Ovo su samo neki od načina da se borite sa podočnjacima koji ako ne ukazuju na neki zdravstveni,  svakako predstavljaju estetski problem. Budući da su uporni u svom nastojanju da se održe na svojoj poziciji, najbolje je da protiv njih otvorite sve frontove koji pored kozmetike i raznih đakonija podrazumevaju i što uredniji način života.

 

 

Povezani tekstovi

Gruba i ispucala stopala ne pripadaju damama

Kseroza je bolest zadebljale i suve kože na vašim stopalima. Njoj doprinosi mnogo stvari kao što je nedovoljan unos tečnosti,...

14.12.2013.

Šta pokloniti devojci za Dan zaljubljenih?

Euforična kupovina malih radosti koji uveseljavaju one koje najviše volimo možda je i najintezivnija 14. februara. Svi se pitamo i...

13.02.2014.