Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako negovati suvu kožu

26 Avgust 2013
Kako negovati suvu kožu

Problem suve kože u gornjim slojevima je nedostatak vlage i lipidnih materija. Koža je gruba, hrapava, ljuspasta, bez sjaja i smanjene elastičnosti. Osobe sa suvom kožom često imaju neprijatan osećaj zategnutosti ili čak svraba, Svrab izaziva češanje, pa se koža može povrediti i kasnije inficirati. Koliko god da vam je koža suva, morate naći vremena za nežno čišćenje pred spavanje.  

U borbi sa suvom kožom, za lice je uvek najbolje koristiti prirodne kreme. One ne sadrže hemijske i veštačke sastojke i ne izazivaju nikakve alergijske reakcije. Hidratantne kreme za suvu kozu na bazi nevenovog ulja ili badema su idealne za suvu i osetljivu kožu. Deluju tako što umiruju iritiranu kožu, smanjuju crvenilo i peckanje na koži izazvano spoljašnjim uticajima. 

Tuširanje i vruće kupke dodaju vlažnost vašoj koži ali je takodje mogu isušiti uklanjajući zaštitni sloj masti sa kože. Što je voda toplija, brže i lakše uklanja zaštitni sloj masnoća sa vaše kože. Ograničite sebe na manje od 15 minuta tuširanja toplom vodom i zatvorite vrata kupatila da bi se vlaga u prostoriji zadržala. Budite nežni prema svojoj koži i koristite kružne pokrete. Naročito budite pažljivi prema regiji oko očiju.

Piling kože zaista uklanja mrtve ćelije na površini kože i na taj način omogućava kremama i klosionima bolje "prodiranje" u kožu. Ipak, potrebno je biti pažljiv sa pilinzima jer mogu oštetiti suvu kožu. Pilinge na bazi voćnih kiselina zaobilazite u širokom luku, jer oni dodatno isušuju kožu.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

Prirodna nega sastojcima iz kuhinje

Ukoliko više volite da sami pravite preparate za negu vašeg tela, mi vam predstavljamo tri recepta za maske napravljene isključivo...

19.08.2013.

Nega stopala

Ne postoji osoba kojoj se ne sviđa preplanuli izgled nogu i koja ne bi volela da takav izgled zadrži zauvek.  Na...

04.09.2013.