Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako se negovati tokom zime?

04 Decembar 2017
Kako se negovati tokom zime?

Niske temperature, hladan vazduh, smena kiše i snega... ponekad vam smeta nagla promena vremena? Tokom ovog godišnjeg doba, navikli smo čas na snežni pokrivač, čas na ledenu kišu, čas na zubato sunce... Ova promena vremena sigurno utiče na vaše raspoloženje, pa ste u jednom momentu nasmejani, a u drugom već želite da se osamite i da čitav dan provedete u svoja četiri zida. A da li ste znali da, pored toga što vreme utiče na raspoloženje, isto tako utiče na izgled vaše kože?

Hladan vazduh i niske temperature utiču na kožu, ali isto tako i suv vazduh u zatvorenom prostoru. Ovi faktori dovode do toga da koža postane suva, kruta i dehidrirana. Zato je sada potrebno sve letnje preparate za negu tela odložiti sa strane i odabrati one koji su idealni za negu tela do prvih majskih sunčanih dana. Tada možete da se vratite na preparate koje ste upotrebljavali tokom leta. :)

Šta je ono što je neophodno pružiti koži tokom zimskih dana?

Hidratacija kože

Budući da koža postaje suva, neophodno je pružiti joj hidratantnost. Na koji način? Jedan od najboljih jeste upotreba eteričnih ulja. Možete ih čak pomešati sa preparatima koje uveliko koristite. Kakav efekat se postiže? Ulja kao dodatak daju masnoću kremama i na taj način se sprečava odvajanje vode. Ne, nema potrebe za brigu – upotreba ulja neće učiniti vašu kožu masnom, samo će joj pružiti hidratantnost koja je preko potrebna na niskim temperaturama.

Ulje nevena melem u toku zime

Nevenovo ulje je idealno za negu i regeneraciju suve i oštećene kože lica i tela. Koži vraća prirodnu vlažnost a ujedno sprečava starenje. Neven je biljka koja ima višestruko dejstvo, te može da ublaži tegobe nastale proširenim venama, koristi se u prevenciji strija i stimuliše stvaranje kolagena čime koža postaje nežna i elastična. Takođe, može da posluži kao dodatak za pravljenje seruma koji je delotvoran u nezi osetljive kože.

Međutim, ovde nije kraj dejstva nevenovog ulja. Odličan je za negu kose, stoga mora biti neizostavan dodatak pakovanjima za kosu.

Vodena para

Koža lica može da se zaštiti i upotrebom „kuhinjske apoteke“. Vodenu paru sigurno koristite tokom prehlade, ali ako niste znali, štiti i kožu lica, naročito tokom zime. Ukoliko koristite za čajeve domaće biljke, evo šta vam je potrebno: cvetovi kamilice i nevena. Njih ubacite u šerpicu ključale vode i nakon toga nagnete lice preko šerpice i naparite ga.

Nega usana

Usne često budu dehidrirane tokom zime, pa postaju suve i pucaju. Nikako njih ne smemo zaboraviti tokom hladnih dana. Najbolja nega usana zahteva upotrebu balzama za usne, koji je masniji jer na taj način stvara zaštitnu barijeru i sprečavaju se prethodno navedena neželjena dejstva.

Dodatni saveti

Znamo da jedva čekate da stignete kući i da uživate u toploj kupki, ali nemojte preterivati. Najbolje je tuširati se mlakom vodom i izbegavati upotrebu jakih sapuna koji dodatno isušuju kožu. Birajte nežnije sapune, a ukoliko koristite koziji sapun, nastavite tako. Nije jak i ne šteti koži, međutim, nakon tuširanja je neophodno naneti kremu za telo koja je na bazi ulja kako bi koža bila glatka i kako bi se odbranila od spoljnih efekata.

Povezani tekstovi

Nega od glave do pete prirodnim uljima

U moru kozmetičkih preparata, koji često u sebi sadrže mnogo „hemije“, kako volimo da kažemo, sve češće pogled mnogih dama...

01.11.2017.

Neprijatni telesni mirisi i kako protiv njih

Iako je neprijatan telesni i oralni miris vrlo učestao problem, izuzetno je intimna tema o kojoj ljudi izbegavaju da razgovaraju....

12.12.2017.