Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

KAKO UKLONITI FLEKE SA LICA OD BUBULJICA PRIRODNIM PUTEM

18 Februar 2016
KAKO UKLONITI FLEKE SA LICA OD BUBULJICA PRIRODNIM PUTEM

Bubuljice su veliki problem kod osoba u adolescentskom periodu. Kada osoba izađe iz puberteta bubuljice se obično povlače sa lica, no one mogu predstavljati veliki problem i kod osoba u zreloj dobi. Najčešće se javljaju u obliku akni na licu, leđima, ramenima u vidu belih ili crnih tačkica, a takodje mogu se javiti i kao cistične akne koje predstavljaju čvrste izbočine na vašem telu.

Uzroci pojave bubuljica

Do pojave bubuljica može doći ukoliko se ne vodi računa o ishrani, posebno ako se konzumira brza hrana i gazirana pića koja u sebi sadrže štetne sastojke po organizam. Pojava bubuljica vrlo je česta kod žena u predmenstrualnom ciklusu. Osobe koje pate od poremećaja hormona vrlo često imaju problema sa bubuljicama. Kod nekih osoba one nestanu same od sebe posle nekog vremena, dok kod nekih predstavljaju noćnu moru koja ne prolazi. Zbog pojave bubuljica mladi mogu imati komplekse, ukoliko se one pojave u velikom broju na njihovom licu i ako ih je teško ukloniti. Teški kozmetički preparati, kao što su raznorazni puderi, kreme, koji nisu dobrog kvaliteta mogu dovesti do pojave bubuljica. Njihova pojava može biti uzrokovana i lošom i nepravilnom higijenom lica.

Interesanto je na koji način kineska tradicionalna medicina objašnjava pojavu bubuljica. Ona smatra da pojava bubuljica, kao i njihov raspored govore da sa našim organizmom nešto nije u redu. Ukoliko ste pod stresom bubuljice se naglo pojavljuju na vašem licu ne gusto zbijene već proređene.

Lečenje bubuljica

S obzirom da zdravlje na usta ulazi, ukoliko želite da se izborite sa bubuljicama morate povesti računa o ishrani. Izbegavajte tešku masnu hranu, gazirane napitke, jako začinjena jela. Unosite u svoj organizam dosta voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, mahunarki, ribe, integralnih žitarica. Smanjite unos slatkiša, umesto šećera koristite med, a umesto kupovnih sokova prirodne bez veštačkih zaslađivača.

Kod nekih osoba bubuljice se same povuku sa lica, proces izlečenja od bubuljica uz primenu preparata protiv bubuljica obično traje do tri meseca, a kod nekih osoba i duže. Postoji više načina za njihovo uklanjanje. Jedan od njih jesu razni losioni za uklanjanje bubuljica i akni koji se mogu kupiti u apotekama, a ukoliko vam to ne pomogne zatražite pomoć dermatologa. No, kada se bubuljice i akne uklone, dolazi do pojave fleka na licu od bubuljica, tako da samo što se izborite sa jednim problemom, tu je drugi. No, ne očajavajte, otkrićemo vam prirodne načine kako da uklonite fleke sa lica od bubuljica.

Prirodni načini za uklanjanje fleka sa lica od bubuljica

Za uklanjanje fleka od bubuljica od velike koristi mogu vam biti pilinzi na bazi lekovitog bilja, te razna ulja i čajevi.

Med

Zna se da je sve što pčele naprave lekovito, već smo rekli da ukoliko želite da se oslobodite bubuljica umesto šećera jedete med. Takodje, propolis je odličan lek u borbi protiv bubuljica. Sve što je potrebno jeste da nanosite nekoliko puta na dan propolis na bubuljice, one će nestati i neće ostaviti fleke na licu.
leke od bubuljica možete lečiti tako što ćete ih namazati medom, staviti preko flaster, ostaviti da tako odstoji preko noći, a zatim isprati.

Med u kombinaciji sa cimetom odličan je piling za lice. Namažite pre spavanja lice ovom mešavinom i posle nekog vremena bubuljice i fleke će se povući. Pored kombinacije sa cimetom, vrlo je efikasan i u kombinaciji sa kurkumom.

Limun

Limun je neizbežan u borbi protiv fleka. Sve što je potrebno jeste da malo limunovog soka nanesete na fleke, to ponavljate neko vreme i fleke će nestati. Limun izbeljuje ožiljke uz pomoć vitamina C koji poseduje.

Takodje, možete pripremiti masku od limunovog soka, jogurta, meda, belanca. Pomešajte 4 kašike soka od limuna, 3 kašike jogurta, belance, 4 kašike meda i napravite smesu. Nanesite ovu smesu na mesta na kojima su fleke, lagano utrljajte, ostavite da odstoji 15 – ak minuta i rezultati će posle nekog vremena biti vidljivi.

Gel od aloje

Gel od aloje poznat je u borbi protiv fleka na licu zbog svojih antibakterijskih i antiupalnih svojstava. Možete ga vrlo lako pripremiti. Uzmite list ove biljke, spoljni deo ogulite, a unutrašnji sastružite. Gel nanesite na fleku laganim trljanjem, a nakon pola sata ga isperite. Poželjno je dva puta izvesti ovaj postupak i nakon nekog vremena fleke će se povući.

Jabukovo sirće

Zahvaljujući svojoj kiseloj prirodi jabukovo sirće uklanja mrtve ćelije kože, pospešuje rast zdravih ćelija i onemogućava flekama od bubuljica da se pojave. Pomešajte jabukovo sirće i vodu. Nanesite tečnost na fleku, a nakon 5 minuta isperite. Činite to jednom dnevno.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje bogato je vitaminom E i odlično je za negu kože. Nanesite malo toplog maslinovog ulja na fleke laganim trljanjem i ostavite da odstoji pola sata, a ukoliko želite ovo ulje može ostati na licu i preko noći.

Ulje čajevca

Ulje čajevca vrlo je lekovito i odlično za uklanjanje fleka od bubuljica. Dodajte četiri kapi čajevca u dve supene kašike vode i ispirajte fleke ovim rastvorom. Nikada ne koristite čajevac koji nije razblažen.

Ulje vitamina E

Vitamin E u obliku ulja hidrira kožu i leči je od fleka. Iz kapsula vitamina E dobićete ulje koje potom blago nanesete na fleke i lagano trljate 10 – ak minuta, a nakon toga poželjno je da odstoji još 15 do 20 minuta pre nego što ga isperete mlakom vodom. Ovo ponavljajte nekoliko puta na dan.

Zeleni čaj

Nanesite zeleni čaj na lice, neka odstoji neko vreme, a zatim ga isperite. Fleke sa lica će se znatno umanjiti.

Dakle, sve što je potrebno jeste da promenite režim ishrane, napravite neko od ulja i melema koje smo vam preporučili, budete uporni i strpljivi i fleke od bubuljica vremenom će se povući.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

Zašto treba jesti borovnicu

Osim što je borovnica jako ukusna pa veliki broj ljudi rado poseže za ovim, danas skupocenim voćem, borovnica je i...

19.01.2016.

Neven – cvet nege i lepote

Neven je cvet koji potiče iz Indije, a već vekovima nas širom sveta zavodi svojim lepim izgledom, ali nas isluži...

15.03.2016.