Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 1000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Korisni recepti sa eteričnim uljem mandarine

30 Novembar 2016

Eterično ulje mandarine je osvežavajućeg, citrusnog mirisa, a delovanje mu je dosta slično onom koje ima pomorandza. Lepo se kombinuje sa svim citrusnim uljima. Odličan je izbor za osvežavanje prostorija i eliminisanje neprijatnih mirisa. Upotrebljeno u aroma lampi pomaže stimulisanje životne energije i elana. U zimskim mesecima smanjuje loše raspoloženje i depresiju. Rastvoreno u vodi koristi se za čiščenje površina u kuhinji.

 Način upotrebe eteričnog ulja mandarine:

* Ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja mandarine i lavande na komadić vate i postavite pored jastučnice za mirniji san.

* Nekoliko kapi ulja ukapajte u odvod sudopere za ublažavanje neprijatnih mirisa.

* Pomešajte ga sa začinskim uljima i unesite praznično raspoloženje u svoj dom.

 

Recepti sa eteričnim uljem mandarine:

 

  1. Opuštajuća kupka:

Napunite kadu toplom vodom i dodajte joj jednu šoljicu morske soli, a zatim promešajte dok se so ne istopi. Zatim, jednu kašiku kokosovog ulja pomešajte sa: 4 kapi eteričnog ulja kedra, 2 kapi eteričnog ulja grejpa, 4 kapi eteričnog ulja limunske trave i 2 kapi eteričnog ulja mandarine. Izmešajte ulja, dodajte ih u kupku i ponovo promešajte dok se kokosovo ulje potpuno ne istopi. Lezite u kadu, opustite se i uživajte narednih 20 minuta.

  1. Tonik za masnu kožu:

Za pripremu tonika za masnu kožu neophodna je bočica od 100ml sa raspršivačem. U bočicu do pola sipajte destilovanu vodu, a zatim i 30ml hidrolata žalfije. Redom zatim dodajte: 3 kapi eteričnog ulja geranijuma, 5 kapi eteričnog ulja lavande i 5 kapi eteričnog ulja mandarine. Zavrnite poklopac i dobro promućkajte da se svi sastojci sjedine. Oristite svako jutro i veče, tako što ćete tonikom naprskati lice pre nanošenja dnevne ili noćne kreme.

  1. Osveživač vazduha sa eteričnim uljem mandarine:

Za pripremu osveživača neophodna vam je bočica od 100ml koju ćete napuniti destilovanom vodom. U vodu zatim dodajte: 25 kapi eteričnog ulja mandarine, 15 kapi eteričnog ulja limuna, 10 kapi eteričnog ulja grejpa i 5 kapi eteričnog ulja kedra. Pre svake upotrebe dobro promućkajte bočicu i naprskajte osveživačem sve prostorije u svom domu.

comments powered by Disqus