Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 1000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Mirisne mešavine za jesenje raspoloženje

29 Novembar 2016

Jesen je savršeno godišnje doba za relaksaciju i opuštanje u toplim prostorijama i uživanje u posmatranju živopisnih pejzaža. Ovi momenti su rezervisani za porodicu i drage prijatelje, i dragocene trenutke provedene u  porodičnom ambijentu.

Da bi ste se prepustili jesenjem raspoloženju i dodali vašem uživanju posebne sezonske mirisne note, predlažemo vam ovu posebnu mešavinu eteričnih ulja koja unose toplinu u vaš dom.

Za aromatizaciju prostorija mirisnim mešavinama potrebna vam je aroma lampa, izrađena od keramike. U vrh lampe sipa se voda do vrha, a zatim kap po kap dodaju eterična ulja. Zatim, u otvor lampe se postavlja mala sveća, čija toplota zagreva ulja i širi njihov miris po prostoriji. Bitno je voditi računa da u lampi uvek bude dovoljno vode, jer eterična ulja ne bi trebala da budu na direktnoj vatri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva mešavina ulja kombinuje citrusna i slatkasta ulja i specifična je za hladne periode godine:

Mešavinu pripremate od 3 kapi eteričnog ulja pomorandze, 1 kapi eteričnog ulja bergamota, 1 kapi eteričnog ulja cimeta i 2 kapi eteričnog ulja sandalovine. Ova ulja možete pomešati u većoj količini u bočici, pa ih tako čuvati, ili koristiti u ovoj razmeri direktno u aroma lampi.

Druga mešavina je suptilne zemljane arome koja ispunjava prostoriju za nekoliko sekundi, ali nije previše intenzivna i opterećujuća. Savršena je za praznična veselja ili za opuštanje dragih gostiju.

Mešavina se priprema od 3 kapi eteričnog ulja tamjana, 2 kapi eteričnog ulja iglica bora i jedne kapi eteričnog ulja kedra. Takođe se može praviti u većim količinama i čuvati u bočici od tamnog stakla.

comments powered by Disqus