Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Muškarci i nega kože

08 Decembar 2015
Muškarci i nega kože

Postoji uvreženo mišljenje da su žene te koje bi trebalo da vode računa o nezi svog tela, dok su muškarci tome manje skloni ili da im čak i nije potrebno. Međutim, to nije sasvim istinita tvrdnja. Ovo potvrđuju vojskovođe Aleksandar Makedonski i Napoleon Bonaparta, koji su itekako o ovome vodilii računa. Kozmetika za muškarce upravo postoji iz istog razloga. Jedino je pitanje da li je muškarci upotrebljavaju i koliko je taj način ispravan.


Tipovi muškaraca koji neguju kožu


Primetićete i u svojoj okolini da je malo onih muškaraca koji odlaze na profesionalne tretmane u kozmetičke salone. Statistike pokazuju da u glavnim gradovima njih 15% odsto to čini. Većina njih sprovodi u svojim domovima osnovu negu – brijanje i eventualno negovanje kože nakon tog postupka. Mali je broj i onih koji vode računa da to bude prirodna kozmetika. Oni koji vode računa, dele se u tri grupe. Prvu čine poslovni ljudi, do 40 godina, kojima je negovan izgled zapravo deo dres koda. Drugu čine javne ličnosti, između 40 i 50 godina, koje su prinuđene da prikrivaju tragove starenja. Treća grupa su metroseksualci – muškarci koji teže savršenom izgledu i tome posvećuju punu pažnju.


Razlika između muške i ženske kože


Razlika između muške i ženske kože ogleda se prvenstveno u njenom sastavu. Ona je gušća, čvršća i deblja, a zategnutost duguje većoj prisutnosti kolagena. Veći broj lojnih žlezda rezultuje većim brojem pora i masnijom kožom. Prednost muške kože je ta što sporije stari, a bore se pojavljuju kasnije. Njihova slaba tačka su tamni kolutovi ispod očiju. Kozmetika za muškarce, a naročito prirodna kozmetika, ponudile su pravo rešenje za jači pol.


Kako negovati mušku kožu?


Najvažnije u nezi kože je čišćenje lica. S obzirom na to da je masnija u odnosu na žensku kožu, potrebno je da se koriste proizvodi koji će na efikasan način otkloniti sebum, kako se pore ne bi začepile. Povremeno je važno da se uradi piling kože. Osim što će očistiti kožu i učiniti je mekom, olakšaće brijanje. Ukoliko imate suvu kožu, važno je da se koristi odgovarajući tonik, kao i hidratantne kreme, a kozmetika za muškarce ima široku paletu ovih proizvoda. Nikako ne treba zaboraviti predeo oko očiju i usne. Koža je na ovim delovima izuzetno osetljiva, pa se preporučuje svakodnevna nega. Neka vaš izbor u ovom slučaju obavezno bude prirodna kozmetika.

Povezani tekstovi

Lekovita svojstva i recept za sok od cvekle

Cvekla je povrće koje se od davnina koristi u narodnoj medicini. Naročito je popularan sok od cvekle, koji sadrži lekovita...

07.12.2015.

Upotreba i prednosti lanenog semena

Lan se od davnina koristi u kulinarske svrhe širom sveta, pa i kod nas. Od nedavno je poznat i po...

15.12.2015.