Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega od glave do pete prirodnim uljima

01 Novembar 2017
Nega od glave do pete prirodnim uljima

U moru kozmetičkih preparata, koji često u sebi sadrže mnogo „hemije“, kako volimo da kažemo, sve češće pogled mnogih dama pada ka policama na kojima su prirodne varijante. Izbor su sve više prirodna ulja, koja su izuzetna u nezi kože, ali isto tako i ekonomična. Dovoljna je mala količina, koja se meri kapima.


Razlog tome su bioaktivne supstance, koje deluju na našu kožu i kosu. Njima količina nije merilo. Razlikujemo eterična ulja, bazna ulja i hidrolate, a u nezi tela nam najviše pomažu - bazna ulja.


To su masna ulja, koja se najčešće dobijaju ceđenjem i koja hrane i neguju naše telo. Blagog su mirisa i potrebno ih je čuvati na hladnom i tamnom mestu.


Ovom prilikom predstavljamo dva proizvoda, koji će vam pružiti negu od glave do pete!


Ulje koštica kajsije


Ovo ulje se dobija ceđenjem semenki kajsije. Bogato je vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama. Odličan je izbor za osobe koje imaju suvu kožu, koja se peruta. To je veliki problem u hladnom periodu, kakav je nastupio. Blagotvorno je i za osetljivu kožu, jer smanjuje crvenilo i iritaciju.


Ulje koštica kajsije usporava starenje i nastanak bora, a ukoliko ih već imate – ublažava ih. Veoma brzo prodire u kožu, pa je hrani dubinski. Ovo ulje možete da koristite umesto antirida, dnevne ili noćne kreme.


Osim kože, korisno je i za kosu, jer stimuliše njen rast, čini je sjajnom i nahranjenom.
Upotrebljava se ujutro i uveče, u malim količinama, na vlažnu kožu.


Ulje protiv strija


Nega kože tela se ponekad čini jednostavnijom u odnosu na negu lica, ali ne i kada se pojave strije. Ove linije po našem telu često nam zadaju problem i čine da se osećamo nesigurno. Međutim, prava nega može da pomogne da se to promeni.


Specijalno ulje protiv strija se preporučuje, jer je kombinacija visokokvalitetnih biljnih ulja. Zajednički deluju ekstrakt nevena u bademovom ulju i ulje divlje ruže. Oni stimulišu rast i regeneraciju ćelija kože. Tu je i arganovo ulje, koje stimuliše stvaranje kolagenih vlakana. U prevodu, koža postaje čvrsta, zategnuta i elastična.


Ovo ulje se nanosi dva puta dnevno na regiju stomaka, bokova i grudi, odnosno tamo gde se javljaju strije. Ne ostavlja mastan trag. Redovnom upotrebom, one će biti ublažene, sprečiće se nastanak novih, kao i drugih promena na koži ili promena boje same kože.


Još nekoliko predloga


Osim ovih ulja, postoji još niz drugih koje možete da odaberete prema problemu koji vas muči, ili prema tipu kože. Tako se za suvu kožu preporučuju ulje semenki pamuka, ulje makadamije ili ulje divlje ruže, ali isto tako i pomenuti hidrolati. Masna koža će se radovati ulju ricinusa, arganovom ulju ili eteričnom ulju čajnog drveta. Za kosu odaberite ulje jojobe ili ulje badema, kao i kombinaciju nevena u bademu. Koristiće vam i puteri, koji mogu da budu rafinisani ili nerafinisani.


Važno je da oslušnete svoje telo, njegove potrebe i da pravilno utvrdite koja nega mu je potrebna. Ukoliko ne možete da se pronađete u jednom, kombinujte ulja na osnovu njihovih karakteristika i načina delovanja. Male su šanse da ćete pogrešiti, a velike da će vam kosa i koža biti zahvalne, a to će pokazati svojim sjajem i jedrošću!

 

Povezani tekstovi

NOVO- Marigold ukrasno pakovanje za proizvode

Pružamo vam novu mogućnost. Od sada svoje odabrane Marigold proizvode možete dobiti i u našem originalnom, ukrasnom pakovanju dizajniranom samo...

19.01.2017.

Kako se negovati tokom zime?

Niske temperature, hladan vazduh, smena kiše i snega... ponekad vam smeta nagla promena vremena? Tokom ovog godišnjeg doba, navikli smo...

04.12.2017.