Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega stopala

04 Septembar 2013
Nega stopala

Ne postoji osoba kojoj se ne sviđa preplanuli izgled nogu i koja ne bi volela da takav izgled zadrži zauvek. 

Na tržištu imamo razne kreme za potamnjivanje, bronzere čak i preparati koji imaju efekat svilenih čarapa i koji uklanjaju sve nepravilnosti na koži. Noge izgledaju baršunasto i održavaju preplanulost. 

Svi ti preparati su odlični, svi se lako i brzo nanose u koža ih brzo upija, ali sve to pada u vodu ukoliko ne negujete cele noge, posebno stopala. 

Stopala su nam svakodnevno izložena velikim naporima, kako zbog hodanja, visokih štikli pa čak i ravne obuće, pogotovo ako je nekvalitetna. Prvobitna nega i počinje od udobne i kvalitetne obiuće napravljene od prirodnih materijala. 

Leti su stopala najugroženija jer su pod direktim uticajem toplog vazduha, često smo u papučama, koje su otvorene na peti i tako su nam stopala podložnija povredama, ogrebotinama i raznim bakterijama. Prilikom pranja stopala izbegavajte alkalne sapune, a za vreme pranja poželjno je da ih malo ozmasirate kako bi poboljšali vašu cirkulaciju. Jednom ili dva puta mesečno uradite piling vaših stopala. Za takav vid nege nije potrebno da idete u kozmetički salon, već možete i kući sebi odraditi ovakav tretman. Pomešajte 3 kašičice morske soli i 3 kašičice maslinovog ulja. Ovu mešavinu dobro utrljajte preko vaših stopala, pogotovo preko grubljih i tvrđih delova. Ostavite da deluje desetak minuta, pa isperite mlakom vodom. Svoja stopala možete da obradujete i raznim kupkama. Jedna od takvih je i sumeća kupka za stopala. Ovakva kupka vam pomaže da ublažite tegobe koje osećate i održavaće vaša stopala glatkim i mekim. 

 

 

Povezani tekstovi

Kako negovati suvu kožu

Problem suve kože u gornjim slojevima je nedostatak vlage i lipidnih materija. Koža je gruba, hrapava, ljuspasta, bez sjaja i...

26.08.2013.

Kako popraviti kozmetičke greške?

Malo je uvek dobro! Ta izreka je zaista tačna, ali ako vam se ikad desilo da razmišljate "ako je malo dobro-onda...

10.09.2013.