Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega suve kože lica

17 Novembar 2016
Nega suve kože lica

Suvu kozu lica odlikuje nedostatak masnoće koji nastaje usled smanjenog lucenja lojnih zlezda. Kod ovog tipa kože smanjena je mekoća i elastičnost zbog čega se na njenim pregibima lako javljaju bore i brazde. Veoma je tanka, a na njenoj površini su retko vidljive proširene pore kao i mitiseri. Usled nedostatka masnoće vremenom dolazi do njene dehidratacije i osetljivosti. Ovaj tip kože zahteva najviše adekvatne nege, jer u suprotnom dolazi do njenog ubrzanog starenja.

Arganovo ulje iz Maroka popularno je zbog svog bogatstva prirodnim vitaminom E, koji je pogodan za negu i usporavanje starenja kod suve kože. Masku sa arganovim uljem za suvu kožu mozete pripemiti na sledeci nacin:

U dve kašike meda dodajte jednu kašiku arganovog ulja i jednu kašiku ulja od avokada. Zagrevajte u duplom sudu na tihoj vatri dok se med ne istopi i dok se potpuno ne sjedini sa uljima. Nakon toga skinite sa vatre i dodajte dve kapi esencijalnog ulja pačulija. Ostavite masku dok se ne ohladi, a zatim je ravnomerno nanesite na lice. Izbegavajte zonu oko oka. Ostavite da deluje dvadesetak minuta, a zatim isperite blago toplom vodom.

Ulje divlje ruže veoma je cenjeno sredstvo za negu kože, upravo zbog njegovog bogatstva esencijalnim masnim kiselinama. Izrazito je hranljivo, usporava proces starenja i ublazava pege i fleke na koži. Serum za negu suve kože i usporavanje starenja mozete pripremiti ovako:

Pomešajte po jednu kašiku ulja divlje ruže, ulja jojobe i ulja žutog noćurka. Zatim u ovu mešavinu dodajte i 10 kapi eteričnog ulja tamjana i 5 kapi etericnog ulja lavande. Serum dodatno mozete obogatiti i jednom kašikom ulja pšeničnih klica. Ovaj serum sipajte u bočicu sa pipetom i koristite svaki dan: ujutru i uvece. Koristite ga u kombinaciji sa dnevnom ili nocnom kremom. Nanosite ga u kapima, na vlažnu kožu, a zatim ga dobro utrljajte dok se potpuno ne upije. Nakon seruma nastavite sa kremom.

Povezani tekstovi

Nega masne kože lica

Masna koža se odlikuje pojačanim lučenjem lojnih žlezda, što je najizraženije na T zoni. Ovaj tip kože prepoznaćete po proširenim...

16.11.2016.

Serum za osetljivu kožu lica

Osetljiva koža je veoma delikatna i nežna, te peparati za njenu negu treba da sadrže isključivo sastojke koji su blagi...

20.11.2016.