Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega usana

27 Decembar 2010
Nega usana

Dragi ljubitelji nevena,

vaša koža nije naročiti obožavalac zimskog doba. Napolju ste izloženi hladnom zimskom vazduhu, a unutra, u zatvorenim prostorijama, suvom i toplom. Naročito su osetljive
usne, koje iz tog razloga zahtevaju i posebnu pažnju, ukoliko ne želite da budu suve i ispucale. Atmosferske pojave, naročito u zimskom periodu deluju na kožu, tako ona postaje suva, a kosa postaje pomalo krta. Zato je najvažnije da kožu, a naročito usne, negujete kako bi bile zdrave i lepe.
Naročito osetljive, zbog tanke kože čim se temperatura spusti ispod 8°C, lojne žlezde u vašoj koži smanjuju proizvodnju lipida do minimuma. Koža više ne proizvodi masnoću i postaje suva. Zato ju je potrebno u ovim ledenim danima dodatno negovati. S obzirom da zimi obavezno nosite kapu, šal i rukavice, ostaje malo nepokrivene kže koju je potrebno zaštititi. Nikako ne smete da zaboravite da posebnu pažnju obratite na usne. Oblast oko usta, međutim, još je delikatnija od kože našeg lica i sasvim je bez odbrane od
uticaja iz okruženja.

Usne su, zbog svoje tanke kože, naročito osetljive. Debljina kože na usnama je samo 1/20 mm.Potrebna im je dnevna zaštita od okolnih uticaja, kao i redovna nega, kako bi ostale glatke i nežne. Sastoje se od 50 odsto vode, nemaju lojne i znojne žlezde, pa prema tome ni zaštitni hidrolipidni film.

Ovaj nedostatak zaštite može da postane i problem, jer svaki pojedinačni procenat vlažnosti koji se izgubi zbog suvog vazduha, hladnoće ili zbog nedovoljne količine hranljivih sastojaka, verovatno će izazvati neprijatne, odmah vidljive posledice. Usne postaju suve ili ispucale i brzo gube svoju gipkost. Kako bi se ova delikatna oblast
povratila u privlačno stanje potrebno je negovati je posebnim preparatima. Na tržištu postoji veliki broj najrazličitijih sredstava koja Vam mogu pomoći u efikasnoj borbi protiv ispucalih i suvih, a za lepe i nežne usne. Od univerzalnih krema, koje se mogu koristiti i za ostale delove lica i tela, do preparata, namenjenih isključivo usnama izbor je veoma veliki, tako da ne postoji izgovor.Usne jednostavno morate da negujete.
Zaštita i zimi i leti Iako je naročito zimski period nepovoljan za usne, ne treba zanemariti činjenicu da i sunce i topao i suv vazduh mogu da dovedu do neželjenih posledica. Iz tog razloga, nega usana ne prestaje dolaskom proleća, već naprotiv. I u tom periodu, usne treba štititi, pre svega od štetnih sunčevih zraka, a za to je najbolji proizvod sa visokim zaštitnim faktorom. Iako se najčešće govori o zaštiti ženskih usana, primetno je da i muškarci sve više vode računa o tom osetljivom delu lica. U skladu sa potrebama muškog roda za negu usa na na tržištu se mogu naći i proizvodi, čija su pakovanja dizajnirana tako da udovoljavaju upravo njihovim, specifičnim zahtevima za olakšano korišćenje.
Osim iz zdravstvenih, nega usana je neophodna i iz estetskih razloga. Lepo odnegovane, zdrave usne svakako će lepše izgledati i doprineti boljem izgledu celokupnog vašeg lica. A naročito kada je u pitanju makeup. Usne će biti dobro pripremljene za ruž ako ih prethodno namažete nekim hidrantnim sredstvom za negu. Ispucale usne, premazane ružem, složićete se i sami, ne ostavljaju baš ohrabrujući efekat. Naprotiv, mogu da deluju vrlo odbojno i neprivlačno, pa čak i da pokvare celokupan trud oko kreiranja savršenog izgleda. Usne privlače i usmeravaju pažnju na naše lice. Učinite da one budu senzacionalno gipke, mekane i da izgledaju predivno negovane. Nega usana se zaista isplati, i uvek bude nagrađena više nego jednim poljupcem.

Mi Vam preporučujemo iz palete Marigold proizvoda stik na bazi nevenovog i jojobinog ulja, ši putera,kako butera pčelinjeg voska, bez parafina, uz koji će vaše usne biti negovane.

Vaš Marigold
 

Povezani tekstovi

Biljna ulja

Dragi ljubitelji Nevena,  danas ću Vam pisati o biljnim uljima. Biljna ulja prijaju našem  telu, ona hrane i  hidratiziraju  našu...

28.12.2010.