Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Penasti puter iz vaše kuhinje

18 Jul 2014
Penasti puter iz vaše kuhinje

Dakle potrebno vam je sredstvo koje nakon sunčanja istovremeno odlicno hidrira kožu,omekšava je i regeneriše. Ako se pitate gde da kupite proizvod koji sve ovo radi odjednom loša vest je da ga ne možete kupiti, a dobra da možete sami da ga napravite, prateći jednostavno i detaljno uputstvo koje vam nudimo. Uz pomoć kokosovog ulja i shea putera možete spremiti  penasti puter za negu kože tela koji će joj vratiti vlažnost i elastičnost nakon izlaganja suncu.

 

Za pripremu vam je potrebno:

  • kokosovo ulje,
  • shea puter,
  • ulje badema (ili avokada),
  • eterična ulja lavande i ruzmarina

 

Priprema:

1. korak

Za pripremu putera potrebno je da izdvojite sve gore navedene sastojke zajedno sa jednom šoljicom, koja bi trebalo da vam služi kao mera. Kada ste pripremili sve potrebne sastojke u posudu sa duplim dnom izručite 1 šoljicu shea putera, pola šoljice kokosovog ulja i pola šoljice ulja od badema (ili avokada). Sve sastojke dobro mešajte i istopite na vatri srednje jačine, dok se sve komponente ne istope potpuno.

home made puter za kozu

 

2. korak

Kada dobijete jedinstvenu smesu, skinite je sa šporeta, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i eteričnog ulja ruzmarina. Sve promešajte i ostavite dok se ne prohladi. Zatim mešavinu stavite u frižider, oko 20 minuta dok smesa ne počne da se steže. Vodite računa o vremenu jer smesa treba da ostane dovoljno meka.

kako se pravi puter za telo

 

3. korak

Dobijenu masu izvadite iz frižidera i umutite dobro mikserom (oko 10 minuta) dok ne dobijete odgovarajuću penastu teksturu.

puter za telo

 

4. korak

U tri prethodna koraka dobili ste proizvod koji će biti neizostavan deo vaše kozmetičke kolekcije za negu tela tokom leta. Budući da ste u tri koraka napravili penasti puter preostaje vam samo da ga upakujete u male staklene teglice sa poklopcem i vratite u frižider dok se potpuno stegne. Teglice možete da ukrasite ukrasnom trakom i papirom u boji, pa ovu malu tajnu poklonite nekom koga volite. 

penasti puter za telo

O kvalitetu ovog proizvoda najbolje govori učinkovitost njegovih sastojaka:

Esencijalni sastojak penastog putera je kokosovo ulje, koje zahvaljujući obilju vitamina C i E predstavlja neizostavnu sirovinu kada je u pitanju nega kože tokom leta, nakon sunčanja. Kokosovo ulje je savršen saveznik u nezi kože nakon izlaganja UV zracima upravo zbog činjenice da ono dovodi do bolje hidratacije kože, ublažava iritacije, vraća koži gipkost i elastičnost.

Shea puter je takođe odlično sredstvo za negu kože nakon sunčanja, jer odlično hidrira kožu, omekšava je i regeneriše. Ublažava eventualne iritacije ili opekotine kože nakon sunčanja, izbleđuje pege i fleke nastale delovanjem sunčevih zraka.

Nećete pogrešiti ako pri izboru ulja odaberete bademovo. Ono  je snažan emolijent, koji omekšava i hidrira kožu. Bogato vitaminom E koji služi kao snažan antioksidans, koji štiti i neguje kožu. Još jedna njegova prednost je brza apsorpcija, zbog koje bademovo ulje ne ostavlja mastan trag.

Avokadovo ulje je veoma bogato vitaminima i ima snažno antioksidativno delovanje na kožu. Istovremeno dok je štiti od gubitka vlage, avokadovo ulje hrani kožu, umiruje je, omekšava i štiti. Čini je glatkom, nežnom, sjajnom i svežom. 

Primena i čuvanje :

Puter se koristi za svakodnevno mazanje kože tela. U zavisnosti od toga kakva je temperatura u vašem stanu, treba da odlučite da li ćete ga držati u frižideru ili ne. Ukoliko sobna temperatura prelazi 25 stepeni, bolja opcija za čuvanje je frižider, jer se u suprotnom puter moze istopiti. Iako predviđen za letnji period, penasti puter može da se koristi tokom cele godine. Kontinuirana primena preporučiva je kod onih dama koje redovno odlaze u solarijum i svoj preplanuo ten duguju celogodišnjoj izloženosti UV zracima. 

Povezani tekstovi

Koja eterična ulja prijaju Vašem horoskopskom znaku?

Ukoliko ste primetili da vas opušta miris nane ili ruzmarina, mozda to nije slučajno. Naš horoskopski znak "preferira" određene mirisne...

23.06.2014.

Prirodni piling sa kokosovim uljem

Da biste imale meku i nežnu kožu potrebno je da otklonite izumrle ćelije sa površine i hidrirate kožu. Nije potrebno...

26.07.2014.