Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pomozite koži da diše!

24 Januar 2013
Pomozite koži da diše!

Ova revitalizacija lica može veoma lako da se uradi i od kuće i nema potrebe da posećujete skupe kozmetičke salone.
Prirodni sastojci koje možete pronaći u kuhinji ili ostavi mogu sasvim lepo da vam posluže u vašoj nezi. 
Najbolji način za revitalizaciju umornog i prljavog lica su prirodne maske.
Prirodne maske je najbolje stavljati uveče, kada ste potpuno opušteni, bez stresa. Jedino ovo stanje celog organizma može da pojača dejstvo maski. Maska koju stavite u brzini i nosite je dok kuvate ručak, neće imati svoj potpuni efekat.
Pre svakog stavljanja maske veoma je vazni oprati lice nekim prirodnim sapunom, i očistiti ga od dnevnih nečistoća koristeći mleko za čišćenje lica.

1. Maska koja čisti i osvežava ten, dajući mu boju breskve (već smo je spominjali)
- pomešati kockicu svežeg kvasca sa malo mlakog mleka da se dobije gusta masa- kao što je krema za lice. Naneti na očišćeno lice izbegavati područje oko očiju i usta. Kada se maska “skori”, lagano je odstraniti pomoću mlake vode.

2. Maska koja daje blistav sjaj
- pomešati jedno žumance sa kašikom maslinovog ulja i kašikom meda. Ovakvu smesu naneti na lice (takođe izbegavajući područje oko očiju i usta). Ostaviti da deluje 30 min i lagano isprati sa mlakom vodom.

3. Maska za zatezanje kože
- pomešati jedno belance sa par kapi limuna i naneti na kožu u tankom sloju, izbegavajući područje oko očiju i usta. Ova maska je veoma sgresivna, i potrebno ju je oprati čim se “skori”. Isprati mlakom vodom (nakon 10 minuta)

4. Hranljiva maska za lice
-Izgnječiti jedan skuvani krompir i pomešati sa žumancetom.Voditi računa da krompir ne bude prevruć, već samo mlak. Ovu smesmu naneti na lice i ostaviti da odstoji neko vreme.Ukloniti sa mlakom vodom i par kapi limuna.

Veoma je bitno da ne preterujete i da uvek odaberete jednu masku koju ćete da koristite. Pravilo je: jedan dan-jedna maska. Preterana upotreba može iziritirati lice i izazvati vam osip.
Takođe, hidratacija nakon korišćenja maske je veoma važna, pa vam preporučujemo da vam negu sa maskama upotpuni neka prirodna krema za lice.

Povezani tekstovi

Trudnoća - vreme da se razmazite svoju kožu

Poznato je da se kompletna hormonska slika menja, samim tim i osnovni fiziološki procesi mogu biti promenjeni. Nekada ste...

17.01.2013.

Pokloni za nju - prirodna kozmetika

Dragi naši momci, da li znate da se približava dva bitna datuma? Tačnije, bitna za vaše lepše polovine. Jeste li...

01.02.2013.