Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pravilna nega kože u hladnim danima

21 Oktobar 2016
Pravilna nega kože u hladnim danima

Kada nastupe jesen i zima, ulazimo u period u kome smo konstantno izloženi promeni temperature i oštrim vremenskim uslovima, koji ne prijaju našoj koži. Ujedno, unosimo mnogo manje tečnosti, a cirkulacija nam je slabija. Sve ovo utiče na stanje naše kože i na naš ten. Zbog toga je pravila nega tela neophodna, kako bismo sačuvali baršunastu i sjajnu kožu.


Kako negovati telo?


Tokom hladnih dana postoje stvari koje prvenstveno ne bi trebalo da radimo. Tako se ne preporučuje dugo ostajanje u kadi ili pod tušem. Naime, koža tada doživljava šok. Bolje je tuširati se mlakom vodom. Takođe, umesto dezodoransa ili intimnih gelova mogli bismo češće nanostiti bebi puder, jer su pazuh i prepone mesta gde mogu da se stvore bakterije zbog debele odeće koju nosimo. Važno je da koristimo jače preparate, koji će biti pravi štit za naše lice, usne, ruke. Potrebno je da duboko prodiru u kožu i važno je da konstantno koristimo kozmetiku jednog proizvođača, a poželjno je da ona bude prirodna. Sapuni bi trebalo da budu masniji, a tonici za kožu blagi. Šetajte, proveravajte dom i nemojte biti u zatvorenom prostoru u blizini duvaskog dima, jer to naročito isušuje kožu. Ukoliko grejete prostoriju u kojoj spavate, obavezno stavite činijicu sa vodom na toplu površinu, kako vazduh ne bi bio suv.

 


Nega ruku


Ruke su deo tela koji je često najizloženiji hladnoći. Zbog toga im je neophodno posvetiti pažnju. Ovde je nega suve kože najprimerenija, jer se to upravo i dešava sa našom kožom na rukama, tokom hladnih dana. Osnovna nega predstavlja korišćenje kreme. Birajte one koje u sebi sadrže ulje semenki grožđa, jojobino ulje, maslinovo ulje, kokosovo ulje, ulje avokada ili ši puter. Naravno, posetite neki od salona i priuštite sebi parafinsko pakovanje, koje će ubrzati cirkulaciju i kožu učiniti mekom. Ujedno se opustite uz masažu. Kod kuće možete da napravite piling i masku. Sastojci koji su vam potrebni za piling su dve kašike šećera i dve kašike maslinovog ulje. Pomešajte, pa utrljajte kružnim pokretima, a potom isperite mlakom vodom i nanesite kremu. Ovim pilingom uklonićete mrtve ćelije, a kožu ćete hidrirati. Primenjujte dva puta nedeljno. Masku za ruke možete napraviti od krompira i mleka, tako što ćete izgnječiti povrće kao za pire i potom usuti malo mleka. Nanesite hladnu smesu na ruke, držite 15 minuta, pa isperite. Koža će biti čvrsta i meka. Drugi recept čine kašičica maslinovog ulja, žumance i malo limunovog soka. Sve pomešajte, ostavite da deluje takođe 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Povezani tekstovi

Prirodni način za negu kože u zrelim godinama

Starenje je neminovost, sa kojom se svi susrećemo. Ukoliko nismo vodili dovoljno računa o svojoj koži u mlađim danima, vrlo...

06.09.2016.

Kako se boriti protiv zimskih prehlada

Sa dolaskom hladnijih, jesenjih i zimskih dana, dolazi i sezona virusa, prehlade i gripa. Tokom tih dana, virusi, koji su i...

25.10.2016.