Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pravilna prirodna nega kože nakon sunčanja

22 Jul 2016
Pravilna prirodna nega kože nakon sunčanja

Uživamo u suncu i toplom vremenu, kupajući se na reci, jezeru, bazenu, moru... Kako je ko u mogućnosti. Opcija za letovanje ima mnogo, ali nega koža mora da bude samo na jedan način – pravilna. To je neophodno da bi nam koža bila zdrava, očuvana, da ne bi prevremeno ostarila, ali i da bismo što duže zadržali tamnu boju. Prirodna nega kože uvek je najpoželjniji izbor, jer kao što žice za instrumente kada puknu utiču na zvuk melodije, tako i nepravilna briga o koži može negativno da utiče na naš celokupan izgled.


Nega lica i tela nakon plaže


Ono što nikako ne bi trebalo da preskočite nakon kupanja u slatkoj ili slanoj vodi jeste tuširanje, i to mlakom vodom. Iskoristite neki gel na bazi ulja, a poželjno je i da s vremena na vreme uradite piling. On neće uticati na to da posvetlite, kako mnogi misle, nego će ukloniti mrtve ćelije koje sprečavaju da vaša koža zasija. Potom se možete namazati nekim mlekom ili losionom u za telo, a kada je prirodna nega kože u pitanju, posebno se preporučuju određena ulja. To su ulje badema, kao i ono pčeničnih klica. Pogodna su jer hrane kožu, utiču na to da se ne peruta i regenerišu je. Korisno je i maslinovo ulje, koje daje sjaj tenu, a takođe i ublažava opekotine. Ulje nevena je za svaku preporuku, jer hidrira kožu i čini je mekom. Preporučuje se i da kožu uvijete u tkaninu ili peškire natopljene mlekom, kao i da skuvate zeleni čaj, koji ćete pomešati sa medom i aloe vera gelom. Kada je reč o licu, važno je da ga hidrirate odgovarajućom kremomm kao i da koristite maske. Dobra je ona koju ćete napraviti od izgnječenog paradajza i jedne kašike ulja i jedne kašike mleka. Nanesite, držite 20 minuta, pa isperite, tako što ćete se umivati toplom, pa potom hladnom vodom.


Ishrana


Osim spoljne brige o koži, važno je i šta unosimo u organizam. Prirodna nega kože tako podrazumeva i korišćenje zdravih namirnica. To su pre svega one bogate B karotenom. On se u našem telu pretvara u vitamin A. Nalazi se u svim namirnicima koje su naranžaste boje, kao i onim žutim, crvenim, ali i zelenim. Njega prati vitamin C , koga osim u citrusima ima i u paprici, kupusu, karfiolu. Jezgrasto voće možete iskoristiti kao užinu na plaži, a ono je bogato vitaminom E. Tu možete umešati i brazilske orahe, koji su bogati selenom. Jedite što više ribe, kako biste se obezbedili omega masnim kiselinama. Naravno, hidratacija je jedna od najvažnijih stvari i zato pijte puno tečnosti, a najviše vode. Zdrava ishrana, osim što će uticati na udrav izgled vaše kože, učiniće i da vaš ten bude dugo preplanuo.

 

Povezani tekstovi

Letnja nega kose – kako se zaštititi od sunčevog zračenja

Kada dođe leto većina nas razmišlja o tome koju kremu da odabere kako bi se zaštitila od sunca, odnosno njegovog...

13.06.2016.

Negujte svoje telo tokom leta

Nega tela važna je kao deo naše rutine i svakodnevice, bez obzira na godišnje doba. Ipak, koža nam je leti...

04.08.2016.