Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Priprema preparata od kokosovog ulja

14 Novembar 2016
Priprema preparata od kokosovog ulja

Kokosovo ulje veoma je cenjena sirovina u izradi preparata za negu kože i kose. Poslednjih godina postalo je veoma popularno, jer intenzivno hrani, hidrira i omekšava površinu kože. Takođe, svoju popularnost steklo je i zbog činjenice da dubinski prodire i neguje vlasi kose, čineći ih svilenkastim i mekim.

Na sledeći način možete pripremiti nekoliko preparata u čiji sastav ulazi ovo blagotvorno ulje:

 

Maska za kosu od kokosovog ulja

Masku od kokosa za suvu i oštećenu kosu jednostavno možete pripremiti u svojoj kuhinji. Pomešajte jednu kašiku kokosovog ulja i jednu kašiku meda, a zatim mešavinu zagrejte na šporetu dok se sastojci potpuno ne otope i ne izmešaju. Po želji mozete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina, da bi maska lepše mirisala. Masku aplikujte na suve krajeve kose, a zatim kosu vežite u punđu. Ostavite da deluje minimum sat vremena, a zatim normalno operite kosu sa nekim blagim šamponom. Ova maska hidrira i regeneriše oštećene krajeve, a kosa je nakon tretmana glatka i mekana.

 

Piling od kokosovog ulja

Od kokosovog ulja može se pripremiti piling koji će kožu učiniti glatkom i mekom na dodir. Priprema se tako što u činiju stavite kašiku kokosovog ulja, dve kašike ulja koštica groždja i jednu kašiku meda. Mešajte sve sastojke dobro dok se potpuno ne sjedine. Zatim polako dodajte smeđi šećer dok ne dobijete odgovarajuću teksturu pilinga. Dodajte u piling i kašiku suvih cvetova lavande, pa promešajte još jednom. Mešavinu čuvajte u staklenog teglici sa poklopcem.

Piling koristiti na vlažnoj koži tela, uz trljanje kružnim pokretima. Nemojte biti pregrubi da ne biste oštetili kožu.

Kokosovo ulje će hidrirati kožu i učiniti je blistavom i mekom. Ulje koštica groždja sadrži antioksidanse koji usporavaju starenje i štite od slobodnih radikala, dok će cvetovi lavande ovoj mešavini dati prijatan, cvetni miris.

Povezani tekstovi

Kupka za negovana stopala i pete

Stopala su deo tela koji često zanemarimo, ne posvetimo mu dovoljno pažnje i adekvatnu negu. Ipak, obzirom da ona nose...

13.11.2016.

Nega masne kože lica

Masna koža se odlikuje pojačanim lučenjem lojnih žlezda, što je najizraženije na T zoni. Ovaj tip kože prepoznaćete po proširenim...

16.11.2016.