Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pripremite lice za novogodišnji makeup!

20 Decembar 2012
Pripremite lice za novogodišnji makeup!

Da bismo vam pomogli evo par saveta:
1. Deset dana pred doček izbegavajte nanošenje šminke- posebno pudera. Ukoliko vaš životni stil od vas to zahteva biće dovoljna samo maskara i sjaj na usnama. Pustite kožu da diše!
2. Posvetite punu pažnju svojoj koži tako što ćete koristiti mleko za čišćenje ujutru i uveče. Ono će odlično da skine prljavštinu sa kože a dovoljno će je hidrirati.
3. Na svaki drugi dan uradite piling. Ukoliko nemate piling, nemojte trošiti novac na njega, možete napraviti domaći, prirodan piling. Pomešajte jednu supenu kašiku kukuruznog brašna sa kašikom meda. Ostatke sačuvajte u frižideru i upotrebite naredni put.
4. Masirajte lice pre spavanja. Umesto brzinskog nanošenja hidratantne kreme za lice, posvetite tome malo više pažnje. Kružnim pokretima oko očiju, nosa i usana pokrenite mikrocirkulaciju.
5. Uradite piling usana. Pomešajte kašiku kristal šećera sa maslinovim uljem i tu smesu utrljajte na usne. Trljajte lagano oko pet minuta, nemojte biti previše grubi da ne biste oštetili kožu. Ostatke isperite mlakom vodom i odmah nakon toga namažite neki balsam za usne.
6. Ukoliko planirate detaljno čišćenje lica, svakako nemojte biti “sam svoj majstor”, jer je najmanje što vam treba pred novogodišnju noć jedna velika upaljena bubuljica. Prepustite se kozmetičaru od poverenja, i uradite to najmanje nedelju dana pred doček.
7. Svakodnevnu negu može da dopuni i fantastična prirodna maska za lice. Maska koja će vam očistiti lice i zategnuti kožu a pri tom očistiti ten i dati mu boju breskve se pravi od svežeg kvasca. Uzmite kockicu svežeg kvasca, pomešajte sa mlakim mlekom (da dobijete kremastu masu) i nanesite na lice izbegavajući krugove oko očiju i usana. Nakon što se maska osuši, lagano je isperite mlakom vodom i nanesite prirodnu kremu za lice.

Osim ovih saveta, kao što već sigurno znate, za lep izgled kože je bitno i ono kako je “iznutra” hranimo, pa ishranu svakako obogatite vitaminima (posebno vitaminom C), i unosite što više tečnosti.
Nakon ove detaljne pripreme, čak i ukoliko preskočite novogodišnji makeup, garantujemo vam da ćete da zablistate u najlepšoj noći.

Povezani tekstovi

Koristite li putere za telo?

Puter za telo - Melisa Ovaj puter idealan je za negu suve kože i tela kao i za relaksacione masaže....

06.12.2012.

Da li se Vaše godine vide?

Takođe višak kilograma, ili preterana mršavost su veoma vidiljivi na ovom području. Veoma je ružno i neestetski ( uglavnom vidlijvo...

27.12.2012.