Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prirodni piling sa kokosovim uljem

26 Jul 2014
Prirodni piling sa kokosovim uljem

Da biste imale meku i nežnu kožu potrebno je da otklonite izumrle ćelije sa površine i hidrirate kožu. Nije potrebno posezati za skupocenim tretmanima i proizvodima. Jednako dobre efekte možete postići i prirodnim putem za znatno manje novca. Potpuno prirodni piling bez konzervansa i štetnih hemikalija možete sa lakoćom pripremiti kod kuće. Recept je veoma jednostavan, sastojci lako dostupni i jeftini, a ujedno ćete se i zabaviti.

1. Kokosovo ulje - veoma je bogato hranjivim sastojcima te će odlično nahraniti vašu kožu. Takođe, deluje umirujuće.

2. Med - bogat je vitaminima,mineralima i aminokiselinama koje će nahraniti kožu i dati joj blistav izgled. Med se često koristi u nezi kože jer je omekšava i vraća njenu hidrataciju. 

3. šećer-u našem receptu služi kao abraziv.

4. Aroma – Kada su u pitanju kozmetički preparati svi imamo mirise koje volimo i ne volimo. Kod pravljenja ovog pilinga, sa mirisima se možete „igati“ i birati između, kafe, vanile, cimeta. Izaberite miris u kojem uživate i koji vas čini srećnim.

Za pripremu pilinga neophodno je:

*jedna kašika organskog kokosovog ulja

*jedna kašika meda

*dve kašike šećera

*aroma - kašičica kakaa,kafe,cimeta,itd.

*mala teglica za skladištenje

Način pripreme:

prirodni piling

1.Pomešajte kokosovo ulje i med i smesu mešajte dok ne postane glatka i kremasta. Kokosovo ulje bi trebalo da bude polu-čvrsto da bi se mogla dobiti ta kremasta tekstura.Ukoliko je ulje suviše tečnostavite ga u frižider na par minuta da se stegne.

2. Dodajte šećer i aromu koju ste izabrali i nastavite da mešate.

piling sa kokosovim uljem

3. Dobijenu smesu upakujte u teglicu koju ste prethodno ukrasili papirom uboji. Piling čuvajte u frizideru, a možete koristiti naredne 2 nedelje.

marigold kokosovo ulje

Da biste postigli najbolji efekat pri nezi kože piling koristite jednom nedeljno tako što ćete malu količinu naneti na vlažno lice i trljati kružnim pokretima. Nakon toga lice isperite i nanesite masku koja odgovara vašem tipu kože. Ovaj piling možete koristiti i na ostalim delovima tela. Vaša koža će nakon ovog tretmana biti glatka i nežna i spremna za ostatak leta.

 

Povezani tekstovi

Penasti puter iz vaše kuhinje

Dakle potrebno vam je sredstvo koje nakon sunčanja istovremeno odlicno hidrira kožu,omekšava je i regeneriše. Ako se pitate gde da...

18.07.2014.

Delotvorna svojstva eteričnog ulja nane

  Karakteristika ovog ulja je jak, osvežavajući miris mentola. Cela biljka nane sadrži mentol, komponentu koja daje osećaj hlađenja. Eterično ulje...

01.08.2014.