Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prolećna nega lica

06 April 2016
Prolećna nega lica

Sunčani dani konačno su tu! Možemo da uživamo u lepom vremenu i da se prepustimo uživanju! Ono što možemo nazvati manom koju nam ovoliko svetla donosi jeste “skeniranje“ našeg lica od strane bilo koga ko nas sretne. Svaka bora, akna i nepravilnost se vide. To ne bi trebalo da nas spreči da provodimo vreme šetajući ili sedeći u omiljenom kafiću, ali bi trebalo da nas motiviše da se pobrinemo za svoj ten.

 

Piling

 

Da biste probudili kožu iz zimskog sna i osvežili je, neophodno je da uradite piling. Njim ćete otkloniti mrtve ćelije kože i otvoriti put ka blistavosti, a kreme za lice će bolje delovati. . Piling je poželjno raditi makar jednom nedeljno, a preporučuje se čak i tri puta tokom sedmice. Možete iskoristiti jedan od mnoštva onih, koje ćete pronaći u drogerijama i prodavnicama, ali i one prirodne. Zrna mogu da budu šećer, soda bikarbona, kafa ili ovsene pahuljice. Pomešajte ih sa maslinovim ili kokosovim uljem, medom, limunom. Birajte u odnosu na tip svoje kože, kao i na to koliko je osetljiva.


Kupka


Dodatna nega vaše kože podrazumeva težnju za njenom mekoćom. To ćete postići kupkom od mleka i meda. Pomešajte ove sastojke, koji se savršeno nadopunjuju, nanesite na kožu i opustite se tokom narednih 20 minuta. Nakon toga nežno obrišite kožu, a ukoliko želite da se umijete, učinite to bez sapuna, kako ne biste umanjili pozitivne efekte.


Hidratacija


Više sunca i visoke temperature prete da isuše našu kožu, pa o tome moramo posebno da vodimo računa. Odgovarajuće kreme za lice ovde su nam saveznici. Potrebne su nam one nemasne, koje će koža brzo upiti. Takođe, preporučuje se da imaju neki od zaštitnih faktora. Hidratacijom nam koža postaje sjajna, glatka i elastična, što znači da sprečavamo pojavu bora ili ih ublažavamo. Osim adekvatne nege, neophodno je da pijemo dovoljno tečnosti, posebno vode.


Osim ovih koraka važno je obratiti pažnju i na šminkanje, odnosno koju kozmetiku koristimo u ove svrhe. To više ne bi trebalo da budu puderi, nego tonirane kreme, koje možete pronaći kao BB ili CC. Ten će vam biti ujednačen, negovan i blistav. Pa, neka skeniranje počne!

 

Povezani tekstovi

Neven – cvet nege i lepote

Neven je cvet koji potiče iz Indije, a već vekovima nas širom sveta zavodi svojim lepim izgledom, ali nas isluži...

15.03.2016.

Rešite se celulita: prirodom u borbu za glatku kožu

Stižu topli dani, pa celulit postaje jedna od ključnih tema ženskih razgovora. Koliko god da smo opuštene i da ne...

05.05.2016.