Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Puter od grejpa za regeneraciju kože

17 Septembar 2014
Puter od grejpa za regeneraciju kože

 Ovog leta nije bilo previše sunčevih zraka, ali bilo je onih koji su bili uporni i koristili svaku priliku da se sunčaju, i onih koji su išli na more u potrazi za suncem. Izlaganje kože sunčevim zracima donosi nam preplanuli ten koji obožavamo, ali i ne tako poželjnu suvu kožu koja se peruta i zateže. Nedostatak vlažnosti i jedrine kože neophodno je nadoknaditi kako bi bila ponovo lepa i negovana. Sa losionima i hidratantnim kremama treba biti posebno oprezan jer koliko god se činilo nemoguće neki od njih mogu da doprinesu da se stanje još više pogorša. 

Prirodna kozmetika uvek je pravi izbor. Morate priznati da su najlepše pomade izašle iz sopstvene kuhinje, jer nam one pored vraćanja lepote koži pružaju i duhovnu lepotu, osećaj sreće i zadovoljstva. U nastavku vam dajemo recept za zdrav i delotvoran puter od grejpa za regeneraciju i vraćanje vlažnosti koži. Samo nekoliko nanošenja ovog penastog putera sa finim mirisom grejpa i ylang ylang-a daće vidljive rezultate.

 

Puter od grejpa za regeneraciju kože

 

Za pripremu je potrebno:

* kokosovo ulje

* shea butter

* ulje pšenicnih klica

* eterično ulje grejpa i ylang ylang-a

* prehrambena boja (opciono)

 

U šerpici, na tihoj vatri, istopite 5 kašika shea buttera, 2 kašike kokosovog ulja i jednu kašiku ulja pšeničnih klica. Predlažemo da koristite nerafinisani shea butter, jer je bogatiji vitaminima koji će vašu kožu učiniti zdravom i negovanom. Shea butter pruža hidrataciju i hrani kožu, a takođe će izbledeti pege i fleke nastale delovanjem sunčevih zraka. Kokosovo ulje je savršen saveznik u nezi kože nakon izlaganja UV zracima upravo zbog činjenice da ono, takođe, dovodi do bolje hidratacije kože, ublažava iritacije, vraća koži gipkost i elastičnost. Ulje pšenicnih klica je veoma bogato vitaminom E ,koji će “izbrisati” štetno delovanje sunčevih zraka na vašu kožu, dubinski će je nahraniti i regenerisati.

 

Puter od grejpa za regeneraciju kože 

 

Nakon što su se svi sastojci istopili i sjedinili, stavite ulja u frižider dvadesetak minuta da se delimično stegnu, ali ne potpuno jer će to sprečiti njihovo mućenje. 

 

Puter od grejpa za regeneraciju kože

 

U smesu zatim dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja grejpa i ylang ylang-a, kao i boju (opciono), a zatim mutite dok se ne dobije penasta struktura slična šlagu. 

 

Puter od grejpa za regeneraciju kože

 

Dobijeni penasti puter stavite u staklenu posudu sa poklopcem. Priuštite sebi još malo uživanja i ukrasite teglicu po želji. U letnjim mesecima puter čuvajte u frižideru da se ne bi rastopio. Osim što je savršen preparat za negu kože, ovaj homemade prirodni puter može biti i odličan poklon.

 

Puter od grejpa za regeneraciju kože

 

 

Povezani tekstovi

PRIRODNA BILJNA ULJA - LEK I NEGA

LEKOVITA SVOJSTVA Pravilnom upotrebom i redovnim uzimanjem, prirodna biljna ulja mogu sprečiti mnoge zdravstvene probleme, ali i pomoći u rešavanju...

21.08.2014.

Najbolja jesenja nega kože

 Ulja za lice i telo neka vam bude pri ruci, izbegavajte duge vrele kupke jer one znatno isušuju kožu, a...

07.10.2014.