Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Rešite se celulita: prirodom u borbu za glatku kožu

05 Maj 2016
Rešite se celulita:  prirodom u borbu za glatku kožu

Stižu topli dani, pa celulit postaje jedna od ključnih tema ženskih razgovora. Koliko god da smo opuštene i da ne želimo da nam nepravilnosti na koži kvare raspoloženje, ipak bi trebalo da se pozabavimo ovim problemom, ukoliko vodimo računa o svom izgledu. Nikako nije lep prizor kada nam se celulit vidi ispod kratkih suknjca i šortsića. Zbog toga njegovu vidljivost treba umanjiti ili ga čak potpuno eliminisati. To jeste dugotrajan proces, koji podrazumeva i balansiranu, zdravu ishranu i unošenje velikih količina tečnosti. Predstavićemo vam nekoliko preparata koji same možete da napravite, lako i jednostavno, a koji su vam neophodni u ovoj borbi. Odložite sve brošure koje ste do sada prikupile i zavirite u svoju kuhinju.

Piling

Da biste uklonile mrtve ćelije i podstakle cirkulaciju, neophodno je da obavite piling, dva puta nedeljno, pre tuširanja. Od sastojaka su potrebni četvrtina šolje zrnevlja kafe, tri kašike šećera i dve do tri kašike otopljenog ulja, a naša preporuka je kokosovo ulje. Sastojke izmešajte i držite u staklenoj tegli. Nanesite smesu na kožu, umasirajte je i nekoliko minuta čvrsto pritiskajte kožu. Potom isperite. Slično ćete postići i ukoliko upotrebite pola šoljice taloga kafe, četvrtinu šoljice šećera i četvrtinu šoljice maslinovog ulja.

Ulja

Kombinacija eteričnih ulja prava je zamena za neki od skupih seruma, a i odlična je alternativa iz prirode. Zamisilite kako vas opušta omiljena espresso kafa. Isto tako će vas opustiti kombinacija nekog od baznih ulja uz nekoliko kapi omiljenih eteričnih ulja. Za bazu možete da iskoristite ulje makadamije, bademovo ulje, maslinovo ulje, pa čak i ulje suncokreta. Ona se odmerava u dozi od 50 mililitara. Naš predlog je da napravite kombinaciju sa 10 kapi eteričnog ulja đumbira, 10 kapi eteričnog ulja lavande i 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina. Možete da ih nanosite ujutro i uveče, ili samo jednom tokom dana. Da bi smesa delovala, važno je da se 10 do 15 minuta utrljava i da se nakon toga još malo ostavi.

Način života

Prirodu unesite i u svoj način života! Odaberite za svoj jelovnik sveže voće i povrće, a posebno one sa vitaminom C – kivi, limun i papriku. Koristiće vam i namirnice koje imaju mnogo kalijuma, kao što su banane, grašak, integralne žitarice, orasi. Preporučuiju se ananas i kupus. Obavezno unosite tečnost, a posebno čajeve od koprive, maslačka, peteljki trešanja, kao i zeleni čaj. Vežbajte, šetajte, meditirajte i masirajte problematična područja.

Povezani tekstovi

Prolećna nega lica

Sunčani dani konačno su tu! Možemo da uživamo u lepom vremenu i da se prepustimo uživanju! Ono što možemo nazvati...

06.04.2016.

Prirodne kreme za sunčanje sa vaše police

Uskoro stiže leto i bićemo u prilici da svoje slobodno vreme provodimo na plaži, sunčajući se. Osim uživanja i dobrog...

13.05.2016.