Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Å ta lice govori o vašem zdravlju?

07 Mart 2013
Å ta lice govori o vašem zdravlju?

Akne na bradi

Neuravnoteženi hormoni uzrokuju da se ženama pojavljuju akne na bradi pred menstruaciju.Uglavnom su to u pitanju blage bubuljice, ali ako su bolne i ne prolaze lako, posetite ginekologa, jer to nekad zna biti i simptom policističnih jajnika. Takođe, preporučuje se manje slatkog, a više žitarica i svežeg voća i povrća. Koristite samo i isključivo prirodne kreme za lice.

Tamni podočnjaci i natekle oči

Ovome su najčešće uzrok alergije, koje proširuju krvne žile. Alergeni pomažu oslobađanje histamina, a to uzrokuje svrab i crvenilo očiju. Trljanjem očiju, kapilari slabe, i onda tamni krugovi postaju još tamniji.

Rešenje za vas su jutarnje masaže očiju. Za to koristite prirodno ulje, npr. ulje psenicnih klica.

Crvenilo

Ako ne pričamo o crvenilu lica kada Vas neko zadirkuje, ili kad vidite nekog ko Vam se dopada, uzrok ove povremene pojave na licu i vratu može biti uzrokovan stresom. Hormon stresa, kortizol, uzrokuje nepravilnosti na koži, dok poremećaji probavnog sistema uzrokuju crvene bubuljice.

Koža i sistem za probavu štite naše telo tako što ne dozvoljavaju štetnim materijama da uđu i ostanu u telu. Izbegavanjem sunca i začiinjene hrane, kao i stresa, može se smanjiti crvenilo. Negujte kožu uz pomoć ulje divlje ruže, koje je odlično i protiv starenja kože.
 

Povezani tekstovi

Nega lica po broju svećica na torti

OD 20 DO 30 GODINA: Hidratacija Tanka i krhka koža oko očiju prva će pokazati znake starenja, umora i brige....

28.02.2013.

Odredite svoj tip kože

Karakteristike normalne kože: Ona nije suva i nije masna. Prokrvljena je kapilarima koji joj daju blago ružičastu boju. Pore...

14.03.2013.