Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Stiglo je proleće, pokažite lepa i negovana stopala

10 April 2014
Stiglo je proleće, pokažite lepa i negovana stopala

Drage dame,

Kreme za negu stopala neka budu vaš saveznik i stalni stanovnik vaše torbe. Lepa i negovana stopala su pre svega zdrava pa zatim i privlačna. Privlače poglede i izazivaju divljenje. Sve dame vode računa o stopalima, ali da bi ona zadovoljila vaša očekivanja moraju da budu adekvatno i kontinuirano negovana. 

Oboljenja stopala su učestala, često su posledica predugog hodanja, stajanja, neudobne obuće i loše higijene. Ukoliko je u pitanju kombinacija, rezultati su katastrofalni. Budući da dolazi lepo vreme, uskoro će cipele i čizme da zamene sandale koje zahtevaju negovana stopala.

kreme za stopala

Kao i sve ostalo to nije moguće postići preko noći, pa je vreme da se posvetite i njima. Da biste bile ponosne na njih i da biste ih rado pokazivale umesto da ih krijete, odvojite vreme svakog dana za stopala jer su zaslužila, svakodnevno vas noseći kroz život.

Priuštite svojim stopalima pedikir

Ukoliko su vam saloni preskupi i nemate dovoljno vremena da ih posećujete, pedikir možete da uradite i sami kod kuće. U zimskom periodu dovoljno je i jednom mesečno ali bi u vremenskom periodu kada su vaša stopala izložena na otvorenom trebalo da ga radite i češće. Ako ne želite da bacate vreme i novac, prirodna kozmetika je pravo rešenje za vas, a ako ste uporni i pedantni rezultati su dugotrajni i vidljivi.

prirodna kozmetika

Kako da pripremite stopala za letnje sandale?

 

-Napravite kupku sa mirisnim morskim solima, koje će odmoriti umorna i natekla stopala i učiniti da vaši nokti i koža omekane ne bi li se pripremili za sledeći korak.

-Kada se relaksirate, grubim kamenom ili metalnom turpijom odstranite višak kože vodeći računa da ne preterate i da se ne povredite, jer na taj način možete da izazovete pucanje peta, a to je voma bolno.

-Dobro isušite peškirom vaša stopala, još jednom blagom turpijom odstranite neravnine, odsecite i isturpijajte vaše nokte. Vodite računa da ih sečete oštrim makazama i ravno jer ćete na taj način sprečiti urastanje. Veoma je važno da dobro osušte stopala jer ćete na taj način izbeći stvaranje gljivica i neprijatne mirise.

Sve gore navedeno je najbolje da uradite pred spavanje jer ćete onda moći da ih namažete prirodnim kremama za negu stopala, i da ih stavite u najlonsku foliju ili kesu, jer je to najbolji i najbrži način da deluje. Probudićete se sa mekim i nežnim stopalima.

nega stopala

Ukoliko nemate vremena da ih sami lakirate možete da odete kod kozmetičarke da vam uradi i gel na noktima, tako ćete izbeći gubljenje vremena i stalno lakiranje.

Kada konačno stigne lepo vreme imaćete prelepa negovana stopala spremna za letnju obuću.

Povezani tekstovi

Nega kože, najbolji način da zablistate ovog proleća

  Da li ste pripremili svoju kožu za proleće i leto   Lepo vreme se vratilo u grad, već sada možete da vidite...

28.03.2014.

Prirodom protiv proširenih vena i hemoroida

U narodu kažu da priroda ima odgovor na sve i da sve bolesti koje nisu inicirane i modifikovane nalaze svoj...

16.04.2014.