Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Stiže leto - posvetite se sebi

25 Maj 2015
Stiže leto - posvetite se sebi

Haljine, šortsevi, lagane majice i preplanula tela. Jedina razlika biće u tome ko je negovao svoju kožu, a ko ne. I ko će ovaj period dočekati veseo i u miru sa sobom. Spojite duhovno i fizičko – stiže vreme kada će sve to sijati punim sjajem!

DUšEVNA HRANA

Da lepota dolazi iznutra, čuli smo mnogo puta. Iako deluje kao kliše, to je zapravo istina koju možemo da sagledamo i da prepoznamo na licima ljudi oko nas. Da biste postigli unutrašnju ravnotežu, bili opušteni i spremni za svaki novi dan, najjednostavnije je da slušate muziku. Muzički instrumenti stvaraju zvuke koji nas ispunjavaju, tako da iskazujemo različite emocije. Ako biste da prikupite snagu i da se oslobodite stresa, muzika je pravi izbor.

Poznavaoci kažu da je naše telo jedna velika melodija, jer svaka ćelija vibrira određenom frekvencijom. Ukoliko je to harmonično, mi smo zdravi. Ukoliko nije, nalazimo se u problemu. Tako se i naši delovi tela mogu posmatrati kao muzički instrumenti. Naši moždani talasi reaguju na vibracije i tako zvuk deluje na sve nivoe našeg bića.

Muzika i nega tela

Slušanje muzike podstiče lučenje hormona sreće, podiže raspoloženje i smanjuje bol. Naučnici tvrde da slušanje Mocartovih dela ima zaista vidljivo dejstvo. Njihove melodije doprinose harmoniji, opuštaju, poboljšavaju koncentraciju. Muzički instrumenti, kao što su oni koje nam nudi i sama priroda, takođe su efektni. Tako je preporučljivo držati u svom domu viseće predmete od bambusa, školjki i slično. Takođe, stručnjaci iz Mančestera otkrili su savršenu melodiju za opuštanje i nazvali je „Weightless“. Ona snažno deluje na naše emocije i na naš mozak. U istraživanju je učestvovalo više od 40 žena, koje su rekle da ih ova melodija opušta više nego masaža, šetnja ili čaj.

NEGA TELA

Priliku dok se opuštate možete iskoristiti i da se posvetite nezi svog tela. Shea puter ili ši puter savršen je izbor, pogotovo ako vam je koža suva. Bogat je masnim i zasićenim kiselinama, pa tako stvara zaštitni sloj na našoj koži i sprečava dehidraciju. Njegova prednost je i to što se ne javljaju alergije, pa možete bez problema da ga isprobate.

Shea puter je bogat vitaminima i mineralima, a pošto se lako nanosi, svoju kožu ćete obradovati ovim zdravim koktelom. Osim što ćete svoju kožu prirpemiti za leto, zaštitićete je u trenucima najjačeg sunca. Ovaj puter pomoći će da vaše kreme za sunčanje bolje deluju, a kožu će nakon odmora na plaži uspešno regenerisati.

Osim za kožu, shea puter izuzetno je blagotvoran kada je reč o kosi. Vrlo je čest sastojak regeneratora i maski. Ukoliko imate suvu i oštećenu kosu, ili kovrdžavu, koja se lako lomi, obradovaće vas efekti. Posebno će vam značiti delovanje ovog putera po vetru ili jakom suncu, jer ima i zaštitno dejstvo.

Povezani tekstovi

Vaš stan kao mirisna oaza

Stanovi širom Srbije ovog proleća mirišu na lipu, sladoled i kokice. Mirišu na kišu i kafu, na pripremanje ručka i...

12.05.2015.

NEVEN - i lep i lekovit

Nazivaju ga biljkom koja leči, koja nam pomaže da izgledamo lepo i koja nam ukrašava prostor. Toliko toga je u...

16.06.2015.