Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Gruba i ispucala stopala ne pripadaju damama

14 Decembar 2013
 Gruba i ispucala stopala ne pripadaju damama
Kseroza je bolest zadebljale i suve kože na vašim stopalima. Njoj doprinosi mnogo stvari kao što je nedovoljan unos tečnosti, nepravilna ishrana, neudobna i nekvalitetna obuća kao i neadekvatna higijena. Pored toga i mehanički faktori kao što su dugo hodanje i stajanje.
 
Kako negovati stopala?
Da bi vam stopala bila lepa i meka treba da ih negujete tokom cele godine, a ne da pred leto razmišljate kako da obujete omiljene sandale. Stopalima je upravo najpotrebnija nega tokom zime, jer ona tada najviše trpe. 
Negovana stopala nisu samo stvar izgleda već i zdravlja. Lepa stopala su zdrava, a ispucala i suva pored toga što su neprijatna za oko često mogu da budu bolna. Ovakve posledice pre svega treba sprečiti jer je moguće, a tek na kraju lečiti ukoliko ste zakasnili.
Ovo stanje veoma brzo možete promeniti u okviru vašeg doma, rešenje za to je prirodna kozmetika. U nekoliko poteza, kvalitetnom kupkom, zatim pilingom i na kraju adekvatnom kremom rešićete ovaj problem.
Za kupku vam je potrebna voda, morska sto koja odmara noge i poboljšava cirkulaciju, kao i eterična ulja, samo nekoliko kapi je dovoljno. Ovo bi trebalo da primenjujete svako veče pred spavanje. Na taj način će vaše noge biti odmorne, a koža mekša pa je na taj način pripremate za sledeći korak. 
 
Piling
Odumrlu kožu treba odstraniti da bi vaša stopala bila meka. Ovo možete učiniti kamenom za stopala vodeći računa da ne povredite mladu i zdravu kožu koja se krije ispod. Piling za stopala možete da kupite ili da napravite sami. Prirodna ulja, morska so i šećer pomešani idealan su piling za negu kože, umesto šečera možete upotrebiti i krupnije mlevenu kafu. Sa tom smesom treba da istrljate dobro vaša stopala, ali onda kada su ona potpuno zdrava, ukoliko je koža jako ispucala ovaj postupak treba izbegavati jer može da bude veoma bolan. U tom slučaju dovoljna je kvalitena kupka i zatim primena krema što i jeste sledeći korak.
 
Dobro isušite stopala da biste sprečili razvoj gljivica, nakon pilinga dobro ih istrljajte peškirom i pripremite za kremu. Skupa kozmetika je nepotrebna prirodne kreme  ostvaruju odlične rezultate, a daleko su jeftinije. Treba da odaberete hranljivu kremu za suvu i ispucalu kožu napravljenu na bazi ulja. (nevena, ulja žutog noćurka i pšeničnih klica, E vitamina, pčelinjeg voska i propolisa – to je idealna kombinacija). Nevenovo ulje ima brojne pozitivne efekte kao što su revitalizacija kože, sprečavanje nastanka upala i blaga stimulacija krvotoka. Ulje žutog noćurka deluje lekovito, pogotovo na kožu koja je suva, peruta se, svrbi, zateže, a pozitivni efekti primećeni su i u lečenju psorijaze i ekcema. 
Da bi ste postigli bolji efekat pred spavanje kada namažete kremu bilo bi odlično da obujete pamučne zepe koje omogućavaju duže delovanje preparata.

Povezani tekstovi

Koža vam je suva i svrbi vas, pomozite joj!

Koža vam je suva, ispod zimske odeće koja je odjednom posle produženog leta napala vaše telo, osećate nepodnošljiv svrab. Kada...

07.12.2013.

Kako da se rešite podočnjaka?

Ako je vaš seksi, mačkasti, prodoran pogled koji ste kao deo imidža nosili tokom predstojećih praznika, sada zamenio takozvani...

22.01.2014.