Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega kože u trudnoći

28 April 2014
 Nega kože u trudnoći

Drugo stanje je za neke žene mučno, dok je za druge čak i najlepši period u životu. Muževi za svoje žene kažu da im nikada nisu bile lepše nego u trudnoći. Zdrav i uredan život, pravilna ishrana, pažnja koja im se povećuje, neizmerna sreća iščekivanja bebe, stvara neki poseban oreol sreće koji harizmatično izbija na površinu. Pre nego što se beba rodi, to je poslednji put da mame mogu da budu razmažene.

online prodaja kozmetike

Strije u trudnoći?

Pojava strija zavisi pre svega od genetike i kvaliteta vaše kože. Pucanju kože, pored divljanja hormona, doprinosi i veoma brzo rastezanje stomaka i grudi. Da biste izbegli posledice ili ih umanjili važno je da preventivno delujete održavanjem adekvatne vlažnosti i masnoće kože odgovarajućim preparatima.  Kod izbora preparata vodite računa o njihovom sastavu. Najbolje rešenje je da pribegnete prirodnoj kozmetici jer ste na taj način eliminisali sve negativne komponente i nećete satima morati da čitate deklaracije proizvoda.

Trudnicama se tokom trudnoće pored rizičnih preparata ne preporučuje dugo kupanje (tuširanje), šamponi i kupke koji dodatno isušuju  kožu. Umesto toga istuširajte se koristeći kupke na bazi ulja, a zatim nežno peškirom isušite kožu i namažite je prirodnom kremom protiv stija. Ukoliko je vaša koža sama po sebi izrazito suva bilo bi dobro da umesto mleka za telo koristite prirodna ulja koja pomešana sa eteričnim imaju neverovatno relaksirajuće dejstvo.  

prirodna kozmetika za trudnice

Vodite računa o potrebama vaše kože

Preparati koji su vam ranije odgovarali, čak i da su testirani i zdravstveno bezbedni za trudnice, postoji velika mogućnost da vam sada ne odgovaraju. Pratite reakcije i slušajte ih da ne biste izazvali alergije, osipe i slično. Pri izboru kozmetike imajte u vidu tip Vaše kože (zbog hormona to može da se promeni). Masnoj koži odgovaraju buteri (kao shea buter) a suvoj koži ovim sastojcima mogu da se pridruže i ulja masline i nevena koji neguju kožu i vraćaju joj neophodnu elastičnost.

 

Nega za usne i ruke

 

Vodite računa da vam ruke bude lepe i negovane ne samo zato što ste dame već i zbog nežnog dodira koji će da obraduje vašu novorođenčad. Prirodna kozmetika je uznapredovala pa sada možete da nađete brojne kreme na bazi ulja koje neguju vašu kožu hidrirajući je i čineći božanstveno mekanom. Prirodni stikovi za usne neće izazvati alergije, a istovremeno će vaše usne učiniti blistavim. Ukoliko vam smeta šminka, stik za usne možete da nanesete ispod karmina pa da na taj način izbegnete direktan kontakt.

prirodna kozmetika

šminku skidajte redovno i pravilno, a nosite samo kada je nužno. Kao i kod ostalih proizvoda vodite računa i o izboru šminke i komponetama koje su deo njenog sadržaja, a takođe mogu da imaju nepovoljna dejstva.

Ukoliko vas umara da obilazite kozmetičke salone, parfimerije i apoteke sa prirodnom kozmetikom koju ranije niste toliko intezivno koristile, na internetu imate online prodaju. Pogledajte našu ponudu proizvoda priprodne kozmetike i poručite neki od proizvoda za negu Vaše kože.

 

Povezani tekstovi

Prirodom protiv proširenih vena i hemoroida

U narodu kažu da priroda ima odgovor na sve i da sve bolesti koje nisu inicirane i modifikovane nalaze svoj...

16.04.2014.

Prirodne maske za lice

  Prirodne maske za lice u Vašem domu   Da li ste znali da za čišćenje lica možete da koristite namirnice kojima svakodnevno...

06.05.2014.