Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

40 najboljih saveta protiv starenja ikada - 1. deo

29 April 2013
40 najboljih saveta protiv starenja ikada - 1. deo


1. Menjajte boju podloge i pudera preka sezonama. Boja kože se prirodno menja tokom godine, a ako to ne prati i Vaš puder, izgledaćete starije nego što jeste.

2.Ako pravilno nanesete rumenilo na jagodične kosti,  umesto na obraze, lice će biti vizuelno oblikovano i izgledaćete mlađe.

3. Ono ste što jedete - ako vaša dijeta nema dovoljno cinka i vitamina C, to će uticati i na Vašu kožu, tako što se neće moći sama obnavljati i boriti protiv bora. Navalite na tunjevinu, brokoli i bademe...

4.Ako držite Vaše kozmetičke proizvode u frižideru, dobićete više efekta od njih. Ostaju sveži,  ubrzava se delovanje aktivnih sastojaka, pa umesto sati da počne delovanje - biće dovoljno par minuta.

5. Ako Vam se usne stanjuju sa godinama, promenite nijansu ruža na svetliji pink, ili prigusenije nijanse. Boja kajsije čini da zubi izgledaju žuto.

6. Ajlajneri su odlični za skidanje godina, ali budite oprezni pri nanošenju da ne preterate u nanošenju.

7.Neka Vam na vrhu spiska stoji jasmin krema i arganovo ulje - dokazano usporava stvaranje bora.

8. Ako se brinete da Vas ruke odaju, nosite drečave nijane roze laka za nokte. Plave i tamne boje ističu sve pegice i borice.

9.Uvek, uvek nosite kremu sa zaštitnim faktorom. Sunce je loše po kolagen i elastin koji se nalazi u koži. I pravilo, nikada ispod 30 SPF.

10. Iritacije kože, kao što su bubuljice, osipi i akne, nije dobro tretirati jakim tretmanima koji utiču na pigmentaciju kože, već se okrenite ka osnovnom čišćenju i hidriranju, dok ne nestane.

11. Ne preterujte u čupanju obrva - tanak početak i tanak kraj deli oko vizuelno na dva dela, i delovaće da izgleda manje.

12. Ravnomerno nanosite puder i ne propustite vrat.

13. Dajte koži lica malu dnevnu masažu dok nanosite kreme za lice.

14. Nanesite malo svetle senke ispod linije obrva, kako bi dobili bolji lifting efekat.

15. Koristite proizvode koji sadrže vitamin C, pomaže obnovi kolagena u koži.

16. Svetle nijanse senki za oči nisu potpuno zabranjene, ali ih držite samo na kapku. Ako ih nanesete na deo ispod obrva, izgledaćete staro... ili starije :)

17. Punije usne daju mlađi izgled, pa sa providnim sjajem napravite iluziju .

18.  Ako imate dobru kožu, trebaće Vam manje šminke. Ako je dobro negujete i pravilno, puder ćete koristiti u samo specijalnim prilikama.

19. Uvrnite trepavice pre nego što nanesete maskaru. Otvoriće Vam oči - bukvalno.

20. Boja kajsije i roza rumenila momentalno 'skidaju' godine. Nanesite ih malo na obraze, na vrh nosa i ispod brade, i zasjaćete!

Nastavak u sledećem tekstu...

Povezani tekstovi

13 grešaka koje lako možete izbeći

Različita nijansa lica i vrata Svrha podloge je da sakrije sve nedostatke, a da se ne vidi da je tu....

18.04.2013.

40 najboljih saveta protiv starenja ikada - 2. deo

21. Ako stavite suviše ajlajnera oko i ispod očiju, ukazaće na podočnjake i tamne krugove oko očiju. Olovku stavljajte...

29.04.2013.