Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

5 činjenica koje nikad niste znali o zaštiti od Sunca

27 Jun 2013
5 činjenica koje nikad niste znali o zaštiti od Sunca

Činjenica 2.:
Krema se nanosi svuda - i ispod odeće. Zvuči blesavo, ali šanse da izgorite i preko vaše bele majice su svejedno velike. Odeća ima zaštitu od 4 do 9 SPF, i to zavisi od
boje tkanine: bela daje najmanju zaštitu, dok tamne i svetle boje imaju veći zaštitni faktor, jer boja apsorbuje više UV zraka pre nego što dođe do kože. I gustina materijala je bitna: ako vidite kroz majicu kada je držite na izvoru svetlosti - stavite kremu pre nego što je obučete.

Činjenica 3. :
Iako sve radite 'po propisu', opet izgorite. Kremu religiozno nanosite, ali to nije dovoljno. Ako se spremate na more, nanosite kremu i noću. Koža će da upija kremu, i pravi zaštitni sloj, koji će povećato efikasnost prilikom izlaganja suncu.

Činjenica 4.:
Čak i ako ne tamnite, vaša koža stari od sunca. Postoje dve vrste UV zraka: UVA i UVB. 'B' zraci 'peku' našu kožu. 'A' zraci izazivaju bore i sunčeve pege. To znači da, iako niste potamnili, Sunce Vam je nanelo oštećenja od UVA zračenja.
Zanimljiv deo je da su UVA zraci isti cele godine, što znači da i kad je oblačno i kad je januar, oni oštećuju kožu. Naravoučenije je: nosite kremu svaki dan, tokom cele godine. Mi Vam preporučujemo 100% čist shea buter ili ši puter, koji je prirodan i nije težak za kožu.

Činjenica 5.:
Ne treba se izlagati suncu da bi dobili vitamin D. Ljudi se uvek pravdaju vitaminom D. Kažu da 45 minuta šetnje po Suncu je njihova dnevna doza vitamina D. Ali lekari kažu: uzmite dodatak.
Vitamin D je hormon i to je važno. Ali on se uzima i hranom, a i potrebno je proveriti da li ga imate u manjku, pre nego što preduzmete akciju.

Povezani tekstovi

Tradicionalno ulje za sunčanje

Napunite flašu otprilike 60-70 odsto tim sadržajem, a potom nalite do vrha maslinovim uljem. Mešavina se ostavi na suncu...

23.06.2013.

5 saveta koje vam je dala majka

"Osmeh je najbolji dodatak" Pokazivanje belih zuba nikada ne ide iz mode. Osmeh je univerzalni pokazatelj pozitivnosti i najbrži način da...

01.07.2013.