Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

8 grehova prema koži koje činite nenamerno

03 Jun 2013
8 grehova prema koži koje činite nenamerno


Greh broj 1. : NE koristite ulje na licu
Da li čim čujete reč 'ulje' preznojite se? Iako Vam možda ne prija pomisao na ulje na licu - naročito ako imate masnu kožu, njegovo korišćenje smanjiće prirodnu masnoću kože. Zvuči ludo, ali ako isušujete kožu alkoholnim sredstvima, naša koža će pokušati sama da vrati ravnotežu pH-a faktora. I, suprotno verovanjima, ulje može smanjiti akne - npr ulje cajnog drveta je odlicno da se direktno nanese na bubuljicu.  Etericna ulja su odlična anti bakterijska sredstva, kao i protiv gljivica, ali se nanose razblažena uz npr. ulje badema.

Greh broj 2. : Ne  mlečnim proizvodima
Ispostavilo se da je čaša mleka koju vas je majka terala da pijete, štetna za kožu i zdravlje. Zbog hormona, koji se apsorbuju u krvotok, neke žene su sklonije aknama. što se tiče hrane bogate proteinima, takođe treba ograničiti unos. Aminokiseline će nam pomoći da imamo bujnu kosu, smanji nam podočnjake i potpomogne proizvodnju kolagena...

Greh broj 3. : Previše kortizona
Kortizon je jedna od onih proizvoda za prvu pomoć u vašem domu koje koristite za lečenje osipa i ujeda. Ovaj produkt može da ublaži crvenilo, otok i ljuštenje, ali sve je to ipak vrsta steroida i nikako nije dobro duže koristiti. Previše korišćenja ovih krema takože dovode do opadanja proizvodnje kolagena, staninjivanja kože i što je najgore - strija. Nanosite samo kada je stvarno potrebno i samo u tankom
sloju.

Greh broj 4.: Ne čistite četkice za šminku
Priznajte da ste već jedno deset puta čuli i pročitali - čistite četkice. Koliko ste puta to uradili? Ali realno? Druga bitna stvar je pustiti ih da se dobro osuše posle pranja. Nemojte ih vraćati u neseser dok nisu dobro suve.

Greh broj 5. : Korišćenje droga
Iako postoje više nego očigledni razlozi za izbegavanje bilo kakvih droga, na spisak dodajte još jedan: krastava, ljubičasta mrtva koža koja se lako inficira. Odvratno. Ne drogirajte se!

Greh broj 6: Uzimanje dodataka (bez konsultacija sa lekarom)
Budite oprezni kod kod dodataka bez konsultacije sa lekarom: Kalcijum se kosi sa antibioticima ili pilulama hormona, a vitamin D sa lekovima za snižavanje holesterola. Čak i bez lekova, njihovo mešanje može biti opasno.

Greh broj 7.: Pijem vodu, umesto da je jedem
Upoznati ste već i sa pravilom od 8 čaša vode dnevno, ali se ispostavilo da vaš organizam ne zadržava vodu, jer ste na svakoj pauzi u kupatilu. Tajna zadržavanja vode je da je jedete: izaberite namernice kao što su lubenice - 97% vode i tikvice 95% vode. Ćelije akše apsorbuju vodu sa drugim hranljivim materijama.

Greh broj 8.: Sam svoj doktor
Čuli ste da je poznanica vaše koleginice za akne dobila neke pilule, pa ste se zaputili u apoteku po njih - nikako nije pametno. Ono što odgovara njoj, ne znači da će i vama. Odvojite vreme i novac i posetite bolje lekara.

Povezani tekstovi

Stres kod žena: Kako se rešiti PMS-a

Predmenstrualni sindrom se smatra kao rezultat promena u interakciji između nivoa polnih hormona tokom menstrualnog ciklusa. Kontraceptivne pilule...

30.05.2013.

Kako zablistati u najvažnijem danu

  Ono što vam mi preporučujemo kao neki optimalni period za spremanje tena, kose i tela je minimum mesec dana. Skoro...

07.06.2013.