Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Arganovo ulje za lice - Kako se koristi i kakvo ima delovanje

31 Januar 2020
Arganovo ulje za lice - Kako se koristi i kakvo ima delovanje

Arganovo ulje za lice može da učini čuda i definitivno je jedan od onih preparata koji su u današnje vreme potrebni svakoj kozmetičkoj polici. U prilog tome ide više razloga, a danas želimo da vam predstavimo samo neke od njih.

Ulje argana popularno se naziva i "tečno zlato", upravo zbog svog bogatstva korisnim nutrijentima i antioksidansima koji povoljno utiču na naš lep i negovan izgled kože. Pre svega, smatra se najvećim prirodnim izvorom vitamina E, koji nam je neophodan da bismo dugo ostali mladoliki. Ujedno, ovaj vitamin se naziva "hvatačem slobodnih radikala" koji utiču na starenje naše kože, pa je upravo to jedan od razloga zbog kojih je veoma dobro koristiti arganovo ulje za lice.

Pored toga izuzetno je lagano i veoma se brzo upija, te spada u "suva ulja" koja ne stvaraju osećaj težine na licu i ne opterećuju je. Dakle, arganovo ulje je preparat za negu koji mogu koristiti i osobe sa masnim tipom kože. Zapravo, ulje argana je savršeni preparat za sve tipove kože kojima je potrebna dodatna hidratacija i nega kože.

Takođe, arganovo ulje može se koristiti na više načina, te je veoma popularno u nezi kože, zanoktica, kose, itd. Evo kako se ono pravilno upotrebljava u različitim prilikama:

Kako se koristi arganovo ulje za lice?

Pre svega, dobro je znati da se arganovo ulje za lice koristi umesto regularne kreme ili kao dodatna nega standardnim preparatima. Ukoliko ga koristite umesto kreme, nanosite ga na vlažnu kožu, a zatim laganim kružnim pokretima blago umasirate dok se potpuno ne upije. Sa druge strane, ako arganovo ulje koristite kao dodatak nezi, onda ga aplikujete u onom momentu kada biste obično naneli serum za lice.

Redovnim korišćenjem arganovog ulja primetićete da vam je koža intenzivno hidrirana, meka na dodir i elastična. Nakon nekog vremena bore postaju zaglađenije, tekstura kože lepša, a lice zategnutije.

Kako se koristi arganovo ulje za kosu?

Pre nego što nanesete arganovo ulje, potrebno je da normalno operete kosu, a zatim je osušite. Zatim, u šaku ruke stavite nekoliko kapi ovog moćnog ulja, protrljajte ga dlanovima, a zatim pažljivo nanesite na krajeve svoje kose. Razliku ćete primetiti momentalno: vaša kosa biće glatka, svilenkasta i meka.

Takođe, još jedan od načina na koji se koristi arganovo ulje za kosu, jeste i njegovo dodavanje u maske, šampone i druge preparate za redovnu negu i higijenu. Na ovaj način ojačaćete vlasi kose i učiniti ih sjajnijim i mekšim.

Kako deluje arganovo ulje za zanoktice?

Arganovo ulje može se koristiti i za negu zanoktica i drugih izuzetno suvih delova kože kojima je potrebna dodatna hidratacija. U tom slučaju, ulje nanosite direktno na promene i dobro umasirajte dok se potpuno ne upije. Ovaj postupak ponavljate nekoliko dana dok se stanje kože ne popravi.

Ne zaboravite da obavezno svratite na naš sajt i pročitate sve o Marigold arganovom ulju koje godinama oduševljava naše korisnike.

Povezani tekstovi

Osnovni koraci pravilne nege kože lica

Stalno pominjemo korake u nezi lica, ali često žene nisu zaista sigurne koji su najvažniji, kao i kojim se redosledom...

31.12.2019.

Ulje od smilja za savršeno blistavu i podmlađenu kožu

Ulje smilja jedno je od najcenjenijih ulja koje se koriste za negu kože. Najpoznatije je po tome što ima sposobnost...

27.02.2020.