Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Da li ste se spremili za sunčanje?

17 Maj 2012
Da li ste se spremili za sunčanje?

Ulje posle sunčanje od osušenih listova hajdučke trave:

Ovo ulje se priprema tako što se 10gr osušenih listova hajdučke trave stavi u 100 ml ulja od pšeničnih klica, a zatim naredna dva sata kuva na vodenoj pari. Ulje koje se dobije, ako se nanese pre svakog sunčanja (uz kremu za sunčanje) neće se javiti opekotine, a može se koristiti i da ublaži tegobe nakon sunčanja ukoliko se crvenilo vec pojavilo.

Sredstvo za sunčanje na moru:

Sredstvo se priprema tako što se 100 ml ulja od pšeničnih klica, sok od jednog limuna dobro pomeša sa malo  morske vode, a zatim sipa u flašicu. Koristi se tako što se maže na kozu pre svakog izlaska na sunce. Zatim se nanese krema za sunčanje. Sprečava nastanak opekotina i daje koži bronzanu boju.

Zaštitno ulje za sunčanje:


Priprema se tako što se u 100gr ulja pšeničnih klica doda 3, 4 kapi jodove tinkture, zatim sipa u flašicu. Pre svakog korišćenja dobro protresti flašicu, a zatim naneti na celo telo. Nakon toga koristiti kremu za sunčanje. Ulje će sprečiti opekotine, a jodova tinktura će delovati protivupalno.

Povezani tekstovi

Istorija kozmetike (1.deo)

Egipat (4000 godina pne) U drevnom Egiptu nalazimo prve arheološke dokaze kozmetike. U to vreme su žene robovlasnika stavljale svetlo zelenu...

03.05.2012.

Nega lica: Recepti za maske za lice

Ukoliko volite da eksperimentišete u 'maloj kućnoj radinosti', pripremili smo za vas par recepata za antioksidativne maske za lice: Maska...

23.05.2012.