Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Efekat eteričnih ulja

25 April 2012
Efekat eteričnih ulja

Hiljade studija su pokazale, a bečki pulmolog Volfgang šteflič potvrdio, da postoji preko 100 različitih vrsta eteričnih ulja koja imaju čitav niz različitih dejstava na ljudski organizam. Ona pomažu kod raznih oboljenja, u nezi kože, pa čak i utiču na psihičko zdravlje čoveka.
Takođe, ovaj doktor savetuje da se vodi računa o kvalitetu eteričnog ulja pri kupovini. Naime, sastojci eteričnih ulja su veoma mali i brzi pa tako i brzo razvijaju svoje dejstvo u telu. Najbolje bi bilo da se posavetujete sa apotekarom ili farmaceutom pri kupovini ulja, kao i da provreite da li ste kojim slučajem alergični. Preporučuje se umereno korišćenje eteričnih ulja, da ih razblažujete pri korišćenju jer nerazblažena mogu da izazovu iritaciju kože.

Kvalitet kod eteričnih ulja je veoma važan, jer pojam eterično ulje nije zaštićen i zato ne postoji garancija za kvalitet. Oznaka bi trebalo da sadrži latinsko ime biljke, korišćeni deo biljke i zemlju porekla. Kao i uvek mi vodimo računa o Vama i Vašoj koži pa vam stoga preporučujemo da koristite eterična ulja Prirodne kozmetike Mariglod.

Povezani tekstovi

Saveti za "brisanje" godina

Čisto lice pred spavanje - Bez obzira da li ste tog dana nanosili šminku lice treba da očistite pre...

25.04.2012.

Istorija kozmetike (1.deo)

Egipat (4000 godina pne) U drevnom Egiptu nalazimo prve arheološke dokaze kozmetike. U to vreme su žene robovlasnika stavljale svetlo zelenu...

03.05.2012.