Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

EFIKASAN PILING ZA BORBU PROTIV CELULITA

09 Februar 2015
EFIKASAN PILING ZA BORBU PROTIV CELULITA

 

 

PILING PRE SVEGA

Veoma je bitno da u borbu protiv celulita krenete na pravi način. Sami anticelulit preparati neće imati toliko dobro dejstvo, koliko će ono biti ukoliko prvo uradite piling. On se može uraditi na butinama, koje su najpodložnije ovom problemu, ali i na ostalim delovima tela zahvaćenim celulitom. Piling otklanja izumrle ćelije sa površine kože, te će i preparat prodreti dublje u kožu i samim tim bolje delovati. Takodje, piling će ubrzati detoksikaciju, a pospešiće i regeneraciju potkožnog tkiva.

TAJNA JE U SASTOJCIMA

Pripremili smo za vas recept koji možete pripremiti kod kuće, nakon kafenisanja sa drugaricama. Potrebni su vam kafa, šećer, kokosovo ulje, eterično ulje lavande.

Piling ćete spremiti tako što ćete ¼ šoljice taloga od kafe pomešati sa tri kašike šećera ili smeđeg šećera i dve kašike istopljenog kokosovog ulja. Kokosovo ulje je najbolje istopiti, tako sto ćete flašicu sa uljem staviti nekiliko minuta ispod mlaza vruće vode. Potom dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande.

Pomešajte sve ove sastojke da se dobije gustina paste. Ukoliko vam je smesa suviše retka, gustinu možete poboljšati dodavanjem još šećera ili taloga od kafe.

šecer i kafa će delovati kao abrazivi i otkloniti suvišne slojeve izumrlih ćelija, te će koža biti glatka i meka. Takodje, kofein u kafi pomaže u zatezanju kože, pa će efekat biti još bolji. Kokosovo ulje odlično neguje,čini kožu glatkom i hidriranom.

KOLIKO ČESTO SE RADI PILING?

Da bi sprečili nastanak celulita, neophodno je da bar jednom nedeljno uradite piling. Na taj način ćete pospešiti limfnu drenažu i izbacivanje štetnih produkata organizma. Ovu smesu ćete utrljavati u sve delove zahvaćene celulitom,laganim kružnim pokretima. Nakon toga isprati mlakom vodom i naneti na telo preparat protiv celulita.

Ukoliko odlucite da ovaj piling čuvate za sledeću upotrebu, neophodno je da to bude u staklenoj bočici. Nemojte ga stavljati u frižider,jer će se stegnuti ukoliko ste koristili nerafinisano kokosovo ulje.

Povezani tekstovi

Ćaskanje o lepoti uz espresso kafu

šta su prirodna biljna ulja?   Neophodno je razumeti da ova ulja nisu isto što i eterična ulja. Ova druga skup su...

26.12.2014.

kokosovo ulje - i lepe i site

NEGA KOSE I TELA    Sigurna prva asocijacija na kokosovo ulje jeste zdrava kosa i nežna koža. U tome ima istine, jer...

01.04.2015.