Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Eterična ulja za zimski period

31 Decembar 2020
Eterična ulja za zimski period

Negovana koža je oduvek bila sinonim za lepotu. Zdrava koža zahteva poseban tretman, ali to ne mora biti ni komplikovano niti skupo.

Tajni sastojak koji je deo mnogih preparata za negu i lepotu, hiljadama godinama u nazad su eterična ulja.

Ona, kao dodatak kozmetičkim proizvodima pomažu njihovoj učinkovitosti. Koncentrisana su i nikada ih ne bi trebalo koristiti same direktno na koži, već razblažena u baznom ulji u veoma maloj količini.

U domu, mogu se koristiti na više načina, u spreju, aroma lampi ili difuzeru ali prvo i osnovno je da se treba iskoristiti sve sto priroda pruža.

Bez obzira na koje se odlučite verujemo da nećete pogrešiti , ovo je neki naš “must have” u zimskom periodu:

Idealna kombinacija protiv virusa u vazduhu je - timijan, eukaliptus i limun

 

Eterično ulje limuna

 Najviše se koristi kao za čišćenje toksina iz organizma, kao i za čišćenje kože. Utvrđeno je da udisanje mirisa eteričnog ulja limuna unapređuje neurološku aktivnost koja podstiče topljenje masnih naslaga

 

Eterično ulje lavande

Ulje cvetnog mirisa lavande najviše se koristi u kozmetici. Imamo ga u parfemima, losionima, kremama, sapunima. Pored toga lavanda ima sposobnost otkloniti bol, nervozu, napetost i anksioznost.

 

Eterično ulje cimeta

 Eterično ulje cimeta ima mogućnost da utiče na razne bolesti srca, krvnih sudova, kože i creva kao i za regulisanje šećera u krvi.

Može da se kombinuje sa različitim eteričnim uljima i utilče takođe na depresiju i menstrualne bolove.

 

Eterično ulje eukaliptusa

 Ima antiseptično dejstvo i pored toga može se koristiti da ublaži prehlade, viroze, bronhitis, upalne procese. Miris etarskog ulja budi osećaj vedrine, slobode i kreativnosti. Pomaže u olakšavanju emocionalnih kriza, nemira, strahova i usamljenosti. Osvežava i umiruje um.

Koristite ukoliko imate kućne ljubimce, dezodoriše prostor i služi kao repelent. Kao repelent je izvanredan, odbija komarce, muve, i druge insekte.

 

Ulje đumbira

Inhalacija eteričnog ulja đumbira pomaže kod mučnine i prehlada. Može se koristiti kao dodatak uljima za masažu kod bolova u mišićima.

Pomaže kod gubitka apetita i lošeg varenja. Jak je antiseptik i baktericid pa se koristi za dezinfekciju vazduha. Veoma je jako pa ga treba koristiti u veoma malim količinama da ne bi došlo do reakcija

 

Eterično ulje čajevca

Koristi se isključivo za spoljnu upotrebu. Može imati svoju upotrebu i u aroma terapiji mada najefikasnije se pokazalo po svom dejstvu na kožne probleme, poput akni ili gljivica. Kada koristite čisto ulje čajevca na koži, najbolje je da ga razredite sa nekim baznim uljem (na primer kokosovo). Na koži ostavlja efekat hlađenja. Može se koristiti ciljano, kao i u maskama za lice.

 

Ulje timijana

Preporučuje se kod bolesti respiratornih organa. Savršeno je protiv kašlja i bakterija. Neophodno ga je razrediti, najbolje sa kokosovim uljem i tako ga nanositi na kožu zahvaćenu aknama, i gljivičnim infekcijama.

Smiruje nervozu kao i bolove u zglobovima.

Odličan izbor je korišćenje u aroma lampama, pogotovo za vreme epidemije gripa. Osvežava i dezinfikuje prostor.

Eterična ulja su dar od prirode. Kombinujte ih, pravite sebi pilinge, serume. Dodajte ih slobodno u šampone ili kupke. Ukoliko njima obogatite svoju rutinu nege sigurni smo da ćete veoma brzo videti pozitivne rezultate.

 

Povezani tekstovi

Eterično ulje đumbira - Najbolje iz prirode za naše zdravlje

Za retko koju biljku vlada tako jednoglasno mišljenje da je izuzetno korisna kao za đumbir. Mnogobrojni su benefiti koje đumbir...

23.12.2020.

Kako odabrati biljno ulje za negu kože?

Iako su biljna ulja postala trend tek poslednjih nekoliko godina, ona su najstariji proizvod u nezi kože. Poznate kozmetičke kuće koristile...

10.02.2021.