Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Eterično ulje đumbira - Najbolje iz prirode za naše zdravlje

23 Decembar 2020
Eterično ulje đumbira - Najbolje iz prirode za naše zdravlje

Za retko koju biljku vlada tako jednoglasno mišljenje da je izuzetno korisna kao za đumbir. Mnogobrojni su benefiti koje đumbir pruža našem organizmu i zbog toga je našao primenu kao sredstvo za poboljšanje zdravlja, kao začin raznim jelima, ali u aromaterapiji. Pored korena đumbira, koristi se i eterično ulje đumbira koje takođe ima mnoga korisna dejstva i veoma je efikasno.

Primena ulja đumbira za poboljšanje zdravlja

Kod problema sa probavom i mučnina - Đumbir ima opuštajuće dejstvo na glatke mišiće u stomaku i tako podstiče protok hrane u celom organizmu. Iz tog razloga se koristi za olakšavanje tegoba koje izaziva nadutost, problemi sa probavom i drugi gastrointestinalni poremećaji. 

Poboljšava imunitet i respiratorne funkcije - Poznato je da đumbir pročišćava limfni sistem našeg tela, ali i da je veoma efikasan za zagrevanje tela, pa pomaže da se spreči akumulacija toksina u organizmu. Kombinacija ulja đumbira i eukaliptusa jača imunitet, ali i poboljšava disanje, pa je često koriste osobe koje imaju respiratorne tegobe. 

Sprečavanje bakterijskih infekcija - Kao prirodno rešenje u borbi protiv Staphylococcus aureus i Streptococcus pyogenes đumbir je znatno efikasniji od konvecncionalnih antibiotika. S obzirom na to, ulje đumbira i njegovo antibakterijsko dejstvo se može koristiti u bolnicama gde su ove dve bakterije veoma česte i mogu izazvati komplikacije kod već ugroženih pacijenata. 

Gljivične infekcije su još jedan zdravstveni problem na koji đumbir ima dokazano pozitivno dejstvo. Iako se smatraju otpornim na konvencionalnu medicinu, gljivice imaju veoma malo šanse protiv đumbira! Preporučuje se da se nekoliko kapi čistog eteričnog ulja đumbira pomeša sa uljem čajevca i jednom kašičicom kokosovog ulja i nanosi na zaraženo mesto do tri puta dnevno. 

Detoks kupka od đumbira

Pored svega navedenog, đumbir i njegovo eterično ulje se mogu koristiti za pravljenje raznih kupki koje služe za detoksikaciju organizma, a mi ćemo vam otkriti jedan dervni japanski metod detoksikacije putem kupke za stopala, od kojih, prema japanskom verovanju, sve kreće. 

Za ovaj detoks potrebna su vam samo dva sastojka - bočica hidrogena i kašičica đumbira u prahu (može ga zameniti i eterično ulje đumbira u odgovarajućoj srazmeri).

  • Napunite lavor toplom vodom
  • Sipajte u toplu vodu hidrogen i đumbir u opisanim količinama
  • Potopite stopala i držite ih potopljene 30 minuta

Ovaj postupak podstiče obnavljanje ćelija, oštećenih tkiva i čisti vaše telo od štetnih bakterija i toksičnih supstanci. Takođe, ublažava hronični umor, iritacije kože, otok oko očiju, nadutost stomaka, reguliše menstrualni ciklus i još mnogo toga.

Pozitivna dejstva đumbira su, kao što vidite, mnogobrojna. Iskoristite prirodnu mogućnost da očuvate i unapredite vaše zdravlje.

 

Povezani tekstovi

Zašto zaista morate probati ulje nima | Svi benefiti najlekovitijeg ulja ajurvedske medicine

Da li znate koje drvo je poznato i kao “prirodna apoteka”? U tom drvetu, poreklom iz Indije, izolovano je više...

06.11.2020.

Eterična ulja za zimski period

Negovana koža je oduvek bila sinonim za lepotu. Zdrava koža zahteva poseban tretman, ali to ne mora biti ni komplikovano...

31.12.2020.