Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

ETERIČNO ULJE SMILJA ZA ZDRAVU I NEGOVANU KOŽU

23 April 2021
ETERIČNO ULJE SMILJA ZA ZDRAVU I NEGOVANU KOŽU

Zdrava i negovana koža je, složićete se, san svakoga od nas. Da bi ovaj san postao realnost potrebno je uložiti trud u negu naše kože, kao i izabrati prave preparate za njeno tretiranje. Mi vam predstavljamo eterično ulje smilja, koje će zasigurno postati omiljena hrana vašoj koži.

 

Smilje – čudotvorna biljka

 

Smilje je mediteranska biljka, koja se sastoji od duguljastih listova i žutih cvetova. Može da naraste i do 60 cm, a njeno cvetanje se odvija u junu i julu mesecu. Smilje se uzgaja na peskovitim i kamenitim mestima. Miris smilja je slatkast i vrlo intenzivan, a proizvodnja eteričnog ulja smilja datira još od kraja 19. veka.

 

Ova biljka se često naziva i biljka besmrtnosti. Kroz istoriju, smilje se koristilo za astmu, migrenu, za probleme sa jetrom, a pored rešavanja zdravstvenih, korisna je i u rešavanju estetskih problema, pa se danas često upotrebljava i u anti-age kozmetici.

 

Istraživanja pokazuju da je eterično ulje smilja efikasno i u aromaterapiji. Koristi se i kod disajnih problema i bronhitisa, kao i kod kandide. Stručnjaci preporučuju upotrebu ovog ulja i protiv lupanja srca, nepravilnosti u srčanom ritmu i rizika od moždanog udara.

 

Zanimljivo je da smilje, samo po sebi sadrži vrlo malo eteričnog ulja i zbog toga je potrebno više od tone ove sveže biljke, kako da bi se dobio kilogram eteričnog ulja.

 

Kako ulje smilja utiče na našu kožu?


Eterično ulje smilja deluje protivupalno na našu kožu i zahvaljujući tome ublažava pojavu modrica. Stručnjaci kažu da samo jednom kapljicom ulja na povređeno mesto, sprečavamo pojavu modrice na koži. Može se koristiti i za tretiranje proširenih vena, hemoroida ili popucalih kapilara.

 

Ovo magično ulje svoju najveću primenu ima za negu kože. Uz pomoć eteričnog ulja smilja, možete ublažiti vidljivost ožiljaka, strija i sličnih nepravilnosti na koži. Izuzetno je korisno kod teških opekotina, povreda mekih tkiva i upala, bolova nakon operacija, hematoma i otoka. Preporučuje se i kod tretmana ekcema i psorijaze. Zahvaljujući eteričnom ulju smilja, u našem organizmu se stvaraju nove ćelije, pa se tako ono često koristi da bi ublažilo fleke, pege i slične nepravilnosti. Eterično ulje smilja deluje antiseptički, pročišćava kožu i veoma je delotvorno za tretman akni.

 

Ipak, ova biljka je najpoznatija u procesu podmlađivanja naše kože. Smilje je samo po sebi veoma snažan antioksidans i zbog toga efikasno usporava starenje. Značajno utiče na proizvodnju kolagena i podstiče promene u našem tkivu. Redovnom upotrebom eteričnog ulja smilja, vaše bore biće pliće i zadržaćete mladalački izgled. Smilje snažno deluje protiv slobodnih radikala, zbog kojih naša koža stari. Najpoznatije kozmetičke kompanije u sastavu svojih krema koriste upravo ovu magičnu biljku.

 

Ukoliko je vaša koža osetljiva i imate problem da pronađete odgovarajući preparat, koji neće izazvati iritaciju i neželjene reakcije na vašoj koži, onda je eterično ulje smilja odlična preporuka za vas.

 

Kako se eterično ulje smilja koristi?


Ulje smilja može da se koristi direktnim kapanjem na kožu, njegovim rastvaranjem, mešanjem sa kremama ili jednostavno oralnom upotrebom. Koji ćete način upotrebe izabrati, zavisi od toga šta želite da tretirate eteričnim uljem smilja.

 

Ukoliko želite da ulje koristite kao anti age program, potrebno je da pomešate sledeće sastojke u jednoj bočici i to nanesete pre ili umesto svoje uobičajene nege:


Eterično ulje smilja zaista ima široku primenu u rešavanju zdravstvenih i estetskih problema, kao i u negovanju vaše kože. U našoj ponudi postoji veliki broj eteričnih i biljnih ulja, pronađite najbolje rešenje za vašu kožu.

 

 

Povezani tekstovi

PROLEĆNA NEGA KOŽE | Kojim biljnim i eteričnim uljima negovati kožu u proleće

Da li vodite računa o vašoj koži tokom cele godine? Bez obzira na to kakav je vaš odgovor na ovo...

01.04.2021.