Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Hidrolati-moćna vodica za negu vaše kože

13 Jul 2022
Hidrolati-moćna vodica za negu vaše kože

Poslednjih godina, kada je reč o prirodnoj kozmetici, hirolati su sve više zastupljeni kao proizvod koji je neizostavan u rutini nege kože. 

Iako se o njima dosta priča i sve više se koriste, mali broj ljudi zapravo zna šta je ova moćna vodica, kako nastaje i čemu služi.

Šta su hidrolati i kako nastaju?

Hidrolat je nuspodukt destilacije biljnih delova pri proizvodnji eteričnih ulja.

Pri destilaciji biljnih delova najkoncetrovaniji deo predstavlja eterično ulje, dok manje koncetrovan deo, koji sadži u nekim slučajevima čak i isti deo esencije biljke samo u većoj količini vode, prestavlja hirolat.

Dugo vremena se taj vodeni ostatak smatrao beskorisnim. To se promenilo kada se došlo do saznanja da je ta vodica zapravo veoma moćna i ima višenamenski karakter.

Hirolati zadržavaju miris biljke od koje su nastali i imaju atiseptičko dejstvo.

Kako se koriste hidrolati

Hidrolati su višenamenski proizvodi.

Ono što je bitno da znamo jeste da se za razliku od eteričnih ulja oni ne koriste razblaženi već se primenjuju direktno na kožu ili za pripremu preparata za negu. 

Hidrolati se najčešće koriste kao tonik za lice, kao dodatan proizvod za hidrataciju kože, za negu kose, kako bi se obogatili određeni kozmetički proizvodi, za obloge, za tretiranje ekcema ili psorijaze, kao kapi za nos… 

Kupovinom samo jednog hidrolata dobijate multifunkcionalan proizvod, a to je samo jedna od njegovih čari.

Hidrolat kao tonik za lice 

Ovo je načešća upotreba hirdrolata u poslednje vreme. Možete ga prskati direktno na kožu, pa potom brisati tuferom ili obrunuto, naneti ga na tufer pa potom na lice. Kao tonik on osvežava kožu, uklanja višak sebuma i druge nečistoće sa lica, vrši pripremu lica na koje potom možete naneti hidrtantnu kremu ili biljno ulje.

Hidrolati za hidrataciju kože

Hidrolate možete koristi kao sprej za hidrataciju i osvežavanje kože lica i tela. Nanosite ga jednostavno, prskanjem na kožu. Tokom letnjih meseci i vrućina, hidrolati su savršen preparat za osveženje kože, zbog toga, naša preporuka je da neki od hidrolata postane sastavni deo sadržine vaše torbe ili kasete automobila.

Hidrolati kao dodatak kozmetici

Hidrolate možete dodati u većinu kozmetičkih proizvoda i na taj način ih obogatiti, a njihovo dejstvo učiniti još efikasnijim. Hidrolate možete staviti u šampon, kupku, tonik, kremu ili masku za lice…

Lečenja ekcema ili psorijaze uz pomoć hidrolata

Hidrolati imaju atiseptičko dejstvo a neki čak i antibakterijsko dejstvo, pa su idealni za upotrebu kod ekcema ili psorijaze. Deluju umirujuće, smanjuju svrab i crvenilo kože.

Kako izabrati odgovarajući hidrolat?

Hidrolati sadrže blagodeti one biljke od koje su nastali, naspram toga birajte ove moćne vodice za ličnu upotrebu.

Marigold prirodna kozmetika u svojoj ponudi ima mnoštvo hidrolata, ono što bismo mi izdvojili za vas u ovom periodu svakako je hidrolat rimske kamilice, hidrolat smilja i hidrolat nane.

 

Hidrolat rimske kamilice na kožu deluje umirujuće i protivupalno, kao takav preporučuje se za negu osetljive i kože sklone iritacijama. Pogadan je za korišćenje kod beba i male dece u borbi sa alergijama i iritacijama kože. Veoma je blag, pogodan za svakodnevnu upotrebu.

 

Hidrolat smilja koristi se za negu, čišćenje i dodatnu hirataciju svih tipova kože. Smilje se naziva biljkom besmrtnosti, zato što i nakon branja njegovi cvetovi ne venu, zbog ovog svojstva najviše se preporučuje kao svakodnevni korak u nezi zrele kože.

 

Hidrolat nane ima antibakterijsko i antiseptičko dejstvo. Idealan je za sanaciju opekotina, rana, ujedan insekata, alergija i drugih vrsta svraba kože.

 

Kompletnu ponudu hidrolata iz Marigold kolekcije možete pogledati ovde.




Povezani tekstovi

Koji su benefiti ulja šargarepe u nezi kože

U poslednje vreme možemo primetiti da su ulja postala trend u kozmetici, ali zapravo ona su najstariji proizvod za negu...

09.06.2022.

Ulje jojobe u nezi vaše kože

Jojoba je višegodišnja biljka koja raste u vidu žbuna visine do dva metra. Prvi put je otkrivena u Sjedinjenim Američkim...

18.08.2022.