Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

INCI-SASTAV

26 Januar 2011

A

Aloe Barbadensis Leaf Juice/ Aloe Vera Gel,Sveži gel pustinjske biljke Aloe daje vlažnost, rashladjuje i umiruje kožu. Ubrzava regeneraciju kože,smanjuje njenu iritaciju i izrazito je vlaži. Koži vraća zategnutost i elastičnost.

Argania Spinosa Kernel Oil Argan oil Ulje Argana/je veoma efikasno u borbi protiv degeneracije ćelija, suvoće kože i kožne inflamacije. Ono regeneriše hidrolipoidni sloj kože, stimuliše međućelijsku oksigenaciju i povećava koncentraciju hranljivih materija u ćelijama kože, što sprečava sušenje kože i nastanak bora. Sadrži veliku koncentraciju esencijalnih masnih kiselina i fenola, a takođe je i najveći prirodni izvor vitamina E, koji štiti kožu od slobodnih radikala i starenja kože a postojeće bore čini plićim ili ih potpuno briše.

B

Butyrospermum Parkli / Shea Butter,Africki buter-Hidrira kožu i ima fantastičnu sposobnost lečenja kože.Supstance shea butera koje hidriraju kožu su identične onim koje naša koža sama proizvodi.Supstance koje leče kožu su različiti nutritijenti,vitamini i fito-nutritijenti.Pogodan je za negu suve i osetljive kože,oštećene ,zrele i kože sa strijama.Ima sposobnost velike zastite od UV-zračenja,pa je pogodan i za izradu preparata za sunčanje.

C

Candelilla-Jojoba-Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters-emulgator biljnog porekla,na bazi voskova, bez PEG.Hirira kožu(sadži prirodne faktore vlaženja),smanjuje transepidermalni  gubitak vlage,omekšava je,pojačava njenu barijernu funkciju.Kremi daje laganu teksturu.Ne stvara osecaj masnoće na licu.

Cetearyl Alcohol,masni alkohol,sastojak prirodnih voskova. Emulgator i stabilizator.Na kožu deluje emolijentno,tj omekšava je.

G

Glycerin Glicerin (biljni)-je olaživač kože koji privlači vlagu iz spoljašnje sredine u kožu.Pomaže da se održi vodeni balans u intracelularnom matriksu,i na taj način održava homeostazu u koži.

Glyceryl Stearate Estri stearinske kiseline i glicerina, prirodni emulgator,vlaži kožu i omekšava je.

 Grape Seed Oil Vitis vinifera Ulje koštica grožda-je ulje lagane teksture,lako se absorbuje.Deluje emolijentno,omekšava kozu.Izuzetno hidrira.Pozitivno deluje na oštećenu kožu-regeneriše je,a istovremeno pomaže koži da zadrži normalnu strukturu ćelija.Izuzetno je bogato esencijalnim masnim kiselinama,kao sto su linolna i omega-3-koje štite ćelijske membrane i smanjuju transepidermalni gubitak vlage.Takođe,jedna je od sirovina koja sadrži veliku koncentraciju prirodnog vitamina E,snažan antioksidansa koji se bori protiv slobodnih radikala odgovornih za starenje kože.Nije komedogeno pa je odlicno za negu masne kože.Takođe sadrži proantocijanide-veoma važne antioksidanse koji služe za regeneraciju kože, jer se vezuju sa kolagenom, štite ga od napada slobodnih radikala i sprecavaju njegovo umrežavanje. Takode se vezuju za enzim kolagenazu koji razgraduju kolagen i tako je inhibiraju. Pomažu delovanje vitamina C u sintezi novog kolagena.

P

Panthenol / Panthenyl Ethyl Ether ,Pro vitamin B5 (pantenol)-Regeneriše kožu,hidrira je,i sprečava gubitak vode iz kože.

Persea Gratissima oil / Avocado Oil,Ulje avokada-jedno od ulja koja se najlakše absorbuju u kožu,i koja najdublje penetriraju.Ima izrazitu sposobnost hidratacije kože,što ga čini idealnim za suvu,dehidriranu i zrelu kožu,kao i za ublažavanje psorijaze i ekcema.Takodje,ublažava pege i fleke,kao i oštećenja kože izazvana sunčevim zračenjem.Regeneriše i podmladjuje kožu.Bogato je vitaminima A,B1,B2 ,D i E ,kao i lecitinom.Sadrži 85% masnih kiselina.Omekšava kožu.

S

Simmondsia chinensis (Buxus Chinensis) Vosak jojobe ,bogat nezasićenim masnim kiselinama I vitaminom E,prirodni je antioksidans.Na kožu deluje emolijentno,omekšava je.Jedno je od ulja koje se najlakše absorbuje u kožu.Nije komedogeno.Hidrira kožu,a ne začepljuje pore.Redukuje bore,stimuliše rast novih ćelija,deluje antibakterijski.Sličan je našim prirodnim masnocama na koži,pa je pogodan za primenu kod osoba sa osetljivom kožom,psorijazom Ili ekcemom.

Stearic Acid Stearinska kiselina-Prirodna masna kiselina,koristi se za stabilizaciju preparata,kao pomoćni emulgator.

T

Tocopheryl Acetate,vitamin E- vezuje slobdne radikale, pospešuje obnavljanje ćelija i metabolizam kiseonika u ćelijama.

V

Vitis vinifera (Grape Seed Oil) Ulje koštica grožda- je ulje lagane teksture,lako se absorbuje.Deluje emolijentno,omekšava kozu.Izuzetno hidrira.Pozitivno deluje na oštećenu kožu-regeneriše je,a istovremeno pomaže koži da zadrži normalnu strukturu ćelija.Izuzetno je bogato esencijalnim masnim kiselinama,kao sto su linolna i omega-3-koje štite ćelijske membrane i smanjuju transepidermalni gubitak vlage.Takođe,jedna je od sirovina koja sadrži veliku koncentraciju prirodnog vitamina E,snažan antioksidansa koji se bori protiv slobodnih radikala odgovornih za starenje kože.Nije komedogeno pa je odlicno za negu masne kože.Takođe sadrži proantocijanide-veoma važne antioksidanse koji služe za regeneraciju kože, jer se vezuju sa kolagenom, štite ga od napada slobodnih radikala i sprecavaju njegovo umrežavanje. Takode se vezuju za enzim kolagenazu koji razgraduju kolagen i tako je inhibiraju. Pomažu delovanje vitamina C u sintezi novog kolagena.

Povezani tekstovi

Dragi ljubitelji nevena

Dozvolite da Vas upoznam u ovom tekstu sa Nevenom - biljkom koja nas svojim jednostavnim izgledom i mirisom i brojnim...

28.12.2010.

Dobrodošli na blog marigolda

Dragi ljubitelji Nevena, Sigurno se pitate zašto baš želim da pišem o ovom cvetu, prvo zbog njegovog lekovitog svojstva, a...

26.12.2010.