Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kafa - tajni sastojak efikasnog pilinga

08 Septembar 2015
Kafa - tajni sastojak efikasnog pilinga

Zašto kafa?

Kafa je puna antioksidanasa, zbog čega utiče na to da naša koža bude sveža i hidrirana, a za suvu kožu je posebno bitno što je prirodno zamašćuje. Oni omogućavaju i da se rešimo štetnih bakterija. Odlični su za regulisanje metabolizma i borbu protiv celulita. Osim na kožu, antioksidanski utiču i na kosu, koja postaje sjajnija i jača. Upotrebom pilinga i maski na bazi kafe, videćete rezultate i svu moć sastojaka koji se u njoj kriju. Talog domaće kafe najbolji je izbor, ali ukoliko imate aparat za filter kafu, savršeno će poslužiti. 

 

Lice 

 

Da biste otklonili mrtve ćelije sa lica i osvežili suvu kožu, kombinujte: tri kašike taloga, kašiku biljnog ulja kašiku smeđeg šećera. Nanesite na lice kružnim pokretim, masirajte nežno, pa isperite. 

Za sjajnu kožu pomešajte dve kašike mlevene kafe, dve kašike kakaoa, tri kašike jogurta i kašiku meda. Ostavite da deluje 15 minuta, pa isperite mlakom vodom. 

Najednostavniji način da otklonite podočnjake jeste da talog od domaće kafe ili onaj koji ste dobili nakon što je aparat za filter kafu bio u upotrebi utrljate i ostavite da deluje 20 minuta, a nakon toga isperete hladnom vodom. 

 

Kosa

 

Da bi vaša kosa bila sjajna, skuvajte jaku kafu i dodajte malo vode. Kada tečnost postane mlaka, prelijte je preko kose koju ste oprali. Neka stoji 20 minuta, pa isperite toplom vodom. 

 

Anticelulit

 

Glatka koža postiže se pilingom, a baš takvu želimo na delovima tela koje nam zahvata celulit, kao što su butine. Za ovaj recept potrebno je da pomešate šolju taloga kafe, šolju šećera i šolju kokosovog ulja. Tokom tuširanja masirajte problematične delove tela jedan minut, pa isperite toplom vodom. 

 

Stopala

 

Za ispucala stopala upotrebite šolju nerafinisanog kokosovog ulja, pola šolje mlevene kafe i dve kašičice ekstrakta vanile. Potopite stopala na 10 minuta u vodu i pri tom nanosite smesu. Masirajte, a potom isperite i dobro osušite. 

 

Celo telo

 

Pomešajte četvrtinu šolje maslinovog ulja, kašičicu ekrakta vanile, šolju smeđeg šećera, pola šolje taloga sveže skuvane kafe. Eterična ulja ovde su odličan saveznik, a posebno 15 kapi peperminta. Izmešajte sve viljuškom. Tokom tuširanja nanesite ga od stopala ka vratu, kružnim pokretima. Isperite i osušite kožu bez grubog trljanja. Do upotrebe, čuvajte na hladnom. 

 

Povezani tekstovi

Pravilna nega kose

Prirodnu zaštitu za kosu pružiće nam jojobino ulje ili kokosovo ulje koje će kosi pružiti neophodnu zaštitu i hranljive materije....

27.08.2015.

Napravite domaće kreme za negu lica

Živimo u vremenu kada su nam „instant“ proizvodi na dohvat ruke i kada se za sve nudi rešenje preko noći....

27.10.2015.