Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako pobediti jesenju depresiju?

23 Septembar 2013
Kako pobediti jesenju depresiju?

Danima samo slušate sa svih strana kako bi voleli da je još leto, kako bi opet na more, kako se svima spava i svi su nešto mrzovoljni. E pa svi ovi "izgovori" su ustvari znaci jesenje depresije. 

Nije nimalo zanimljivo ovo stanje, ali zaista nije ni kraj sveta. To je samo trenutni deo svakodnevnog našeg života, nije stalno stanje. 

Nemački psiholozi došli su do rezultata kako i zašto nam se "dešava" jesenja depresija. Osnovni razlog je naša negativna asocijacija na samu pomisao na jesen.

Drugi razlog je fizioške prirode i malo je komplikovaniji. Naše oči tokom jesenjih dana "primaju" manje dnevne svetlosti, pa samim tim se smanjuje i nivo serotonina, hormona sreće. Ono što se povećava je nivo melatonina, hormona koji brine o ravnoteži dnevnog i noćnog ritma našeg tela. 

Sebi možete pomoći tako što ćete više vremena provoditi na dnevnom svetlu, probajte da unosite što više vitamina D, osvetlite prostor u kom provodite vreme. Bilo kakva fizička aktivnost doprineće boljem zdravlju i boljem raspoloženju. Čitajte dobru literaturu, bavite se kreativnim radom, opustite se uz neku dobru kupku. Sumeća kupka je prava stavr koja će vas relaksirati i pružiti vam nezaboravne trenutke opuštanja. Za kraj smo vam ostavili najbolji i najefikasniji lek, a to je Vaš osmeh :-)

 

 

Povezani tekstovi

Zdravi i s'jeseni

Ukoliko pak ne volite da idete u fitnes centre, znajte da i obično šetanje je odlično za naš organizam. Vrlo...

16.09.2013.

Dočekajte hladno vreme nasmejani i negovani

Zima je na pragu, a vaša koža mora biti pripremljena za niske temperature i vetar. Puteri za telo su idealno...

30.09.2013.