Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako spremiti kožu za letovanje

12 Jun 2013
Kako spremiti kožu za letovanje

Ukoliko su sunčevi zraci u kombinaciji sa slanom vodom, čestim kvašenjem i vrućinom, tada dobijate idealne uslove da vaša koža izgleda loše.

Svi mi volimo preplanulost, ali ona ne sme biti po svaku cenu a pogotovo ne po cenu zdrave kože.

Ono što sigurno možete da učinite kao pripremu za sunčanje jeste blagovoremeno hidriranje kože. Pod kožom ne mislimo samo na lice, već i na celo telo.

Svima nam je poznato da isušena, osunčana koža može da izgleda dosta starije jer se preteranim izlaganjem UV zracima ona znatno isušuje.

Nekoliko stvari koje vam ne preporučujemo da radite:

1. izbegavajte rano prolećno sunce. Svi imamo običaj, da kada prođe dugačka i tmurna zima, očajnički hvatamo sve i jedan sunčev zrak. Međutim, ovo može biti fatalno, jer koža naviknuta na manjak UV zraka i vrućine, uglavnom odreaguje veoma burno, te se cela ova priča završi sa popriličnim crvenilom.

2. Nikada se ne izlažite suncu bez adekvatne zaštite. Iako je oblačno i čini vam se da skoro i nema sunca, ne zaboravite - ispod oblaka se najlakše izgori!

3. NIKADA nemojte ići u solarijum. Veoma aktuelno i moderno, ali odlazak u solarijum je ono što će vam presuditi u izgledu, te ćete redovnom upotrebom solarijuma izgledati i do deset godina starije od vaših vršnjaka.

 

što se tiče stvari koje trebate da radite kako biste se zaštitili blagovremeno to su:

1. Pijte dosta vode. Iako se koža hidrira spolja sa kremama, ipak, njena najveža vlažnost dolazi iznutra, tj. od vode koju konzumirate.

2. Jedite namirnice koje će ojačati vašu kožu. Jedite šargarepu, paradajz, i sve one narandžasto-crvene stvari. Ukoliko vam ipak nedostaje još vitamina, posegnite za nekim vitaminskim dodatcima.

 

3. Hidrirajte kožu. Pred sezonu letovanja, potrebno je kožu mnogo više hidrirati, jer pesak, sunce a posebno hlor na bazenima mogu mnogo da vam naštete. Koristite prirodno mleko za telo, biljna ulja, i sve ono što znate da je provereno. Upotreba sintetizovanih supstanci može da izazove alergijske reakcije u kombinaciji sa suncem.

Pošto smo već dobro "zagazili" u mesec jun, a sunčanje samo što nije počelo, ne bi bilo loše da počnete da upražnjavate ove zdrave navike za vašu kožu, te da potpuno spremni dočekate leto.

Povezani tekstovi

Najlepše žene kroz istoriju

5. Na poslednjem ali ne i na najmanje važnom mestu je poznata spisateljica šarlot Bronte. Svojom knjigom Džejn Ejr, započinje...

11.06.2013.

5 najbitnijih tretmana koje MORATE uraditi pred leto

Jeste li spremni? Kada pomislite o spremanju za leto, da li su Vam na umu beskonačni dani u teretani? Ili...

17.06.2013.