Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako usporiti starenje kože | Korisni saveti i trikovi za mladalački izgled kože

05 Oktobar 2020
Kako usporiti starenje kože | Korisni saveti i trikovi za mladalački izgled kože
Jasno je da još uvek nije izmišljen čarobni eliksir mladosti koji bi potpuno zaustavio starenje kože. Gubljenje tonusa i elastičnosti kože, kao i stvaranje bora sasvim je normalan prirodan proces.
 
Ipak, otkrivene su različite tehnike i preparati koje možemo primeniti da bi zaštitili kožu od njenog prevremenog i ubrzanog starenja:
 

Antioksidansi štite kožu od ubrzanog starenja

Pre svega, kožu je neophodno zaštititi od svih nepovoljnih uticaja iz spoljašnje sredine koji deluju na njeno starenje i ubrzavaju ga. Najgori neprijatelji kože svakako su slobodni radikali koji direktno oslabljuje sposobnost kože da zadrži svoj mladalački izgled i ubrzano dovode do stvaranja bora, gubitka tonusa i pojave pega i fleka.
 
Ipak, u kozmetici postoje veoma važne sirovine koje se nazivaju antioksidansi i čija je uloga da nas zaštite od delovanja slobodnih radikala. Prirodna kozmetika veoma je bogata antioksidansima i samim tim pogodna za negu zrele kože i ublažavanje znakova starenja.
 
Neke sirovine u kozmetici bogatije je su antioksidansima od drugih, te se oni češće koriste u anti-age preparatima i kozmetičkim rutinama. Najpoznatiji sastojci kozmetičkih proizvoda koji su bogati antioksidansima su arganovo ulje, ulje divlje ruže i ulje koštica grožđa.
 

Tajna mladosti je u grožđu

Ulje dobijeno iz semena grožđa poseduje veoma snažne antioksidanse koji doslovno neutrališu delovanje slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Takođe, ulje koštica grožđa sadrži i vitamine koji dodatno podmlađuju kožu, podstiču stvaranje novog kolagena i sprečavaju nastanak bora. Ulje koštica grožđa jedan je od najcenjenijih preparata za podmlađivanje i koristi se za negu svih tipova kože.
 

Tečno zlato iz Maroka

Arganovo ulje poseduje najveću količinu prirodnog vitamina E, snažnog antioksidansa koji usporava starenje. Pored toga arganovo ulje sadrži nezasićene masne kiseline koje intenzivno hidriraju kožu čime se duže zadržava njena mekoća, elastičnost i gipkost.
 
Arganovo ulje spada u takozvana "suva ulja" i ne ostavlja masnu prevlaku na površini kože,
što ga čini pogodnim za upotrebu kod baš svih tipova kože.
 

Kraljica cveća u službi lepote

Ulje divlje ruže takođe poseduje popriličnu dozu antioksidanasa poput retinolne kiseline i vitamina C. Kako su baš ove sirovine esencijalne u tretmanima podmlađivanja kože, možete biti sigurni da će redovnom upotrebom ulja divlje ruže koža duže zadržati svoju jedrinu, čvrstinu i glatku teksturu.
 
Ulje divlje ruže duboko prodire u kožu i intenzivno je hidrira, što utiče na brzu obnovu ćelija i svež sjajan izgled kože. Brojne studije su pokazale da ulje divlje ruže utiče i na ublažavanje hiperpigmentacija, te se često koristi za tretiranje staračkih pega i fleka. Takođe, antioksidansi iz ulja divlje ruže sprečavaju i negativno delovanje UV zraka, te usporavaju fotostarenje kože.
 
Poznato je i da ulje divlje ruže revitalizuje i regeneriše kožu, što joj daje svež izgled i jedrinu. Vidno ublažava duboke bore i podstiče stvaranje kolagena, pa se često koristi i u preparatima za negu regije oko očiju.
 
Priroda se pobrinula da podmlađivanje kože ne mora da bude ni skupo, a ni previše komplikovano. Odaberite njene darove, koji će vaše lice učiniti blistavim i vašu kožu beskrajno zahvalnom.

Povezani tekstovi

Nega kože nakon odmora - Prirodna regeneracija vaše kože

Iako ove godine nismo imali puno prilika da se otisnemo na daleka mora, većina je iskoristila toplo vreme da poseti domaće...

25.08.2020.

Zašto zaista morate probati ulje nima | Svi benefiti najlekovitijeg ulja ajurvedske medicine

Da li znate koje drvo je poznato i kao “prirodna apoteka”? U tom drvetu, poreklom iz Indije, izolovano je više...

06.11.2020.