Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ko se još boji starenja?

15 Mart 2019
Ko se još boji starenja?

Od momenta kada postanemo svesne sebe, uočavamo da okolina stavlja najveći akcenat na to kako izgledamo. A onda odjednom zagazimo u godine i svako gledanje u ogledalo postaje prava mala avantura: što je nekad izgledalo daleko, približilo se. Na licu sada otkrivamo bore oko očiju, fleke i primećujemo da koža više nema vitalnost kao ranije.

Niko ne voli osećaj kada naiđe na fotografiju od pre nekoliko godina i pozavidi mlađoj sebi, zar ne?

Zar ne bi bilo dobro kada bismo mogle da se izborimo sa strahom od starenja, nevidljivosti i gubitka lepote?

 

Krenite iznutra

U našem narodu se s pravom kaže da je najlepša žena ona koja je srećna. Brz tempo života u ovim godinama ne samo da ne ostavlja dovoljno prostora za brigu o sebi, nego dodatno stvara stres koji nas izjeda iznutra, što ostavlja posledice na našoj koži.

Za početak pogledajte kako možete da umanjite stres. Meditacija, šetnja, slušanje muzike, bilo koja sportska aktivnost ili prosto isključivanje od tehnologije i ljudi – makar na 15 minuta dnevno može imati velike benefite po naš unutrašnji mir što će se odraziti i na našem izgledu.

Često kažemo da nemamo vremena, ali da li zaista želite ponovo da se posramite kada nabasate na fotografiju iz mlađih dana?

 

Pravilna nega je veoma bitna

Mladost je uspela da kamuflira poneku lošu namirnicu, preterano sunčanje i nepažnju prema zdravlju i telu. Ipak, sada bismo trebale da postanemo odgovorne prema organizmu jer ono neće uvek imati snage da se bori sa našim zanemarivanjem.

Dakle, više tečnosti, manje brze hrane, fizička aktivnost i pravilna nega kože.

 

Šta znači pravilno negovati kožu

Većina drogerijske kozmetike sadrži sastojke koji ne samo da nisu bogato hranljivi, nego mogu da dovedu do različitih problema. Ovakvi sastojci se stavljaju kako bi se produžio rok trajanja i kako bi ona postala pogodnija za masovnu potrošnju.

Iz istih razloga prirodna kozmetika ima nešto kraći rok trajanja, ali je zato daleko bogatija hranljivim i sigurnim sastojcima.

 

Vitamini A i E

Obratite pažnju da preparate koje koristite  sadrže ove vitamine jer oni direktno dovode do usporenog starenja kože, redukuju stvaranje bora i ublažavaju fleke, pege i ožiljke. Uz to, čine vašu kožu hidriranom i svežom. Ovim vitaminima su bogati Shea butter i arganovo ulje, koji osim toga i neutrališe spoljašnje uticaje na kožu i čine je elastičnom i zategnutijom.

 

Otpustite strah od starenja

U ovim godinama brinemo se o svemu – o poslu, kući, mužu, deci, izletima i računima. Zar nam je potrebna još ta jedna, o izgledu?

Niste same. Gotovo da nema žene koja je zagazila u godine a da se nije uplašila pojavi bora.

Hajde da otpustimo brigu i umesto toga preuzmemo odgovornost za svoje zdravlje i telo. Da se setimo da svaka bora priča o izazovima koje smo uspešno prevazišle.  Hajde da budemo ponosne što postajemo zrele i prave žene!

Povezani tekstovi

Otkrivamo: kako prirodnom kozmetikom do lepe kože

Naša koža svakodnevno je izložena raznim uticajima koji utiču na njen kvalitet. Nivo stresa, način ishrane, opšte zdravstveno stanje, ali...

28.02.2019.

Ovog leta, osećajte se dobro u kupaćem!

Svi smo uzbuđeni kada se letovanje približi, sve dok se ne setimo da to uključuje i skidanje slojeva i slojeva...

22.04.2019.