Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

kokosovo ulje - i lepe i site

01 April 2015
kokosovo ulje - i lepe i site

NEGA KOSE I TELA 

 

Sigurna prva asocijacija na kokosovo ulje jeste zdrava kosa i nežna koža. U tome ima istine, jer je najpopularnije u nezi ispucale i oštećene kose. Koristi se kao pakovanje, koje omogućava rast dlake, a ujedno neguje teme i sprečava perutanje kože. Ukoliko ga pomešate sa vodom i ricinusovim uljem, oslobodićete se ove brige. Mnogi kokosovo ulje smatraju i najeefikasnijim uljem ove namene. Ono sprečava gubitak kose, a njime u Indiji četkaju kosu. Ukoliko ga pomešate sa sokom od limuna ili skuvate listove žalfije u njemu, ovakvom primenom rezultati će brzo biti vidljivi. Kokosovo ulje idelano je za one koji imaju suvu kosu, jer je dugo hidrira. Održava je lepršavom, mekom i zdravom. Takođe, može da bude pogodno i za oblikovanje kose, umesto raznih gelova i lakova za kosu. Ako želite toniranu kosu, kokosovo ulje pomešajte sa esencijalnim uljem lavande. Smesu nanostite na svakih nekoliko dana pre spavanja, a ujutro isperite. Količinu ulja koju ćete naneti na kosu odredite u odnosu na to da li ga koristite pre ili posle pranja. Svakako da na čistu kosu treba staviti manju količinu, kako ne bi izgledala masna.

 
 

Kada je reč o nezi tela, kokosovo ulje prvenstveno hidrira kožu i vraća joj gipkost. Vrlo je korisno i u nezi nakon sunčanja. Posebno pogoduje osobama koje imaju osetljivu kožu. Osim losiona za telo, kokosovo ulje može da se koristi i kao balzam za usne, ali i kao antirid za predeo oko očiju. Žene posebno uživaju u njemu kao u sredstvu za skidanje šminke. Ukoliko ga malo ugrejete, možete ga koristiti i kao piling. Kokosovo ulje može biti i zamena za vašu noćnu kremu, posebno ono sa ekstra devičanskim uljem. Poslužiće vam i ukoliko težite mekoj i nežnoj koži na rukama. Možete ga preporučiti i svojoj jačoj polovini, jer je idelano umesto kreme za brijanje ili kao umirujuće sredstvo nakon brijanja. 

 

 

U KUHINJI 

 

Ukoliko želite da smršate, pripremajte hranu sa ovim uljem ili  birajte jelovnik restorana koji može da vam to ponudi.  Kokosovo ulje ima visok procenat zasićenih masti, koje nisu veštački stvorene. Ubrzava naš metabolizam i pomaže telu da sagoreva kalorije. Zahvaljujući ovom ulju, imate više energije, aktivni ste, pa se masti ne talože u organizmu. Korisno je i jer utiče povoljno na imuni sistem, srce, a pogodno je i za dijabetičare. Jelovnik restorana u koji često odlazite možda koristi ovo ulje u nekoj od svojih poslastica, u puteru ili kao deo vegetarijanskog obroka. Postoji mogućnost i da ga dodate u svoj sok ili kiselo mleko.  Na jelovnik restorana posebno obratite pažnju ako ste portista, jer se ono preporučuje za ljude koji se bave jačom fizičkom aktivnošću. Kokos je egzotičan za ove prostore, pa najviše jedemo kao keks sa kokosom ili kolač.

 
 

Povoljna cena kokosovog ulja pruža vam priliku da ga isprobate, u jednoj ili drugoj varijanti. Naša preporuka je da budete radoznali, pa da ga iskoristite i za negu, ali i u ishrani. U jednoj od ove dve opcije, kokosovo ulje  će vam se sigurno dopasti!

 

Povezani tekstovi

EFIKASAN PILING ZA BORBU PROTIV CELULITA

    PILING PRE SVEGA Veoma je bitno da u borbu protiv celulita krenete na pravi način. Sami anticelulit preparati neće imati toliko...

09.02.2015.

Prolećna nega kose nevenovim uljem

Suva kosa nakon duge zime, različito tretiranje fenom ili peglom za kosu, kao i boravak u prostoru koji se greje,...

06.05.2015.