Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Korisni recepti sa eteričnim uljem mandarine

30 Novembar 2016
Korisni recepti sa eteričnim uljem mandarine

Eterično ulje mandarine je osvežavajućeg, citrusnog mirisa, a delovanje mu je dosta slično onom koje ima pomorandza. Lepo se kombinuje sa svim citrusnim uljima. Odličan je izbor za osvežavanje prostorija i eliminisanje neprijatnih mirisa. Upotrebljeno u aroma lampi pomaže stimulisanje životne energije i elana. U zimskim mesecima smanjuje loše raspoloženje i depresiju. Rastvoreno u vodi koristi se za čiščenje površina u kuhinji.

 Način upotrebe eteričnog ulja mandarine:

* Ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja mandarine i lavande na komadić vate i postavite pored jastučnice za mirniji san.

* Nekoliko kapi ulja ukapajte u odvod sudopere za ublažavanje neprijatnih mirisa.

* Pomešajte ga sa začinskim uljima i unesite praznično raspoloženje u svoj dom.

 

Recepti sa eteričnim uljem mandarine:

 

  1. Opuštajuća kupka:

Napunite kadu toplom vodom i dodajte joj jednu šoljicu morske soli, a zatim promešajte dok se so ne istopi. Zatim, jednu kašiku kokosovog ulja pomešajte sa: 4 kapi eteričnog ulja kedra, 2 kapi eteričnog ulja grejpa, 4 kapi eteričnog ulja limunske trave i 2 kapi eteričnog ulja mandarine. Izmešajte ulja, dodajte ih u kupku i ponovo promešajte dok se kokosovo ulje potpuno ne istopi. Lezite u kadu, opustite se i uživajte narednih 20 minuta.

  1. Tonik za masnu kožu:

Za pripremu tonika za masnu kožu neophodna je bočica od 100ml sa raspršivačem. U bočicu do pola sipajte destilovanu vodu, a zatim i 30ml hidrolata žalfije. Redom zatim dodajte: 3 kapi eteričnog ulja geranijuma, 5 kapi eteričnog ulja lavande i 5 kapi eteričnog ulja mandarine. Zavrnite poklopac i dobro promućkajte da se svi sastojci sjedine. Oristite svako jutro i veče, tako što ćete tonikom naprskati lice pre nanošenja dnevne ili noćne kreme.

  1. Osveživač vazduha sa eteričnim uljem mandarine:

Za pripremu osveživača neophodna vam je bočica od 100ml koju ćete napuniti destilovanom vodom. U vodu zatim dodajte: 25 kapi eteričnog ulja mandarine, 15 kapi eteričnog ulja limuna, 10 kapi eteričnog ulja grejpa i 5 kapi eteričnog ulja kedra. Pre svake upotrebe dobro promućkajte bočicu i naprskajte osveživačem sve prostorije u svom domu.

Povezani tekstovi

Mirisne mešavine za jesenje raspoloženje

Jesen je savršeno godišnje doba za relaksaciju i opuštanje u toplim prostorijama i uživanje u posmatranju živopisnih pejzaža. Ovi momenti...

29.11.2016.

Kupka i piling sa eteričnim uljem eukaliptusa

Šećerni piling sa eteričnim uljem eukaliptusa Piling za telo i stopla od potpuno prirodnih sastojaka možete pripremiti i kod svoje kuće...

01.12.2016.