Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kreme sa bademovim uljem

17 Oktobar 2014
Kreme sa bademovim uljem

Zbog sastava, kreme za negu kože lica sa bademom izuzetno su pogodne i za negu tokom hladnijeg perioda, kada dolazi do dodatnog isušivanja kože. Koža je osvežena i uspostavlja se njena prirodna ravnoteža.

Badem, odnosno bademovo ulje je sastojak koji kremama daje punoću nege i mirisa. Odavno poznata, upotreba badema u kozmetici veoma je široka. Bademovo ulje neguje kožu, hrani je i dubinski hidrira.  Pri pravljenju ulja bademi se melju, a ostatak koji preostaje često se koristi u maskama i pilinzima za lice. 

Krema za kožu lica sa bademovim uljem  pogodna je za svakodnevnu negu, blagotvorna za sve tipove kože, a naročito se preporučuje ukoliko imate suvu, dehidriranu ili mešovitu kožu lica. Bademovo ulje koži vraća elastičnost i jedan je od glavnih aduta u borbi protiv bora i njihovoj prevenciji. Koža postaje mekša, glatka i izgleda zdravije, a starenje kože se usporava. Ulje je bogato vitaminima A, B i E, a i prirodni je antioksidant, sa visokim sadržajem proteina i esencijalnih masti. 

 
 

Često se bademovo ulje u kremama za kožu kombinuje sa drugim, prirodnim uljima kao što je ulje jojobe, avokada i drugi sastojci koji hrane kožu kao što je pantenol, propopilis. Baš ovakve kombinacije sastojaka daju dodatnu ravnotežu i kompletnu negu vašoj koži. Ona postaje čvršća, bore su ublažene, a uspešno se bori i protiv problema kože kao što su ekcemi, sušenje ili perutanje kože. Krema je zbog svojih sastojaka fine teksture, lako se razmazuje, a brzo je upijaju i dublji slojevi kože, što delovanje badema I drugih blagotvornih sastojaka čini jos bržim i efikasnijim. Ovakve kreme pogodne su za sve starosne grupe, te i za negu osetljive kože. 

 

 

 
 
 
 

Povezani tekstovi

Najbolja jesenja nega kože

 Ulja za lice i telo neka vam bude pri ruci, izbegavajte duge vrele kupke jer one znatno isušuju kožu, a...

07.10.2014.

Saveti za negu kože lica zimi

Sve ovo doprinosi da se koža isušuje, puca i generalno zahteva viši nivo zaštite i nege u odnosu na ostatak...

03.12.2014.